Gazze’de 3500 Aileye Giyecek, Gıda Yardım dağıttık

Gazze ablukası Cansuyu yardımlarına engel olamıyor Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ağır kış şartlarının hâkim olduğu Gazze’de ablukaya rağmen binlerce insana yardım u

Gazze ablukası Cansuyu yardımlarına engel olamıyor

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği,  ağır kış şartlarının hâkim olduğu Gazze’de ablukaya rağmen binlerce insana yardım ulaştırmaya devam ediyor. Cansuyu, İsrail tarafından abluka altına alınan Gazze’deki kardeş dernekleri aracılığı ile 3500 aileye kışlık giysi, gıda, battaniye ve ev eşyası dağıttı.

 

10 BİN GAZZELİ FAYDALANDI

 

İsrail’in karadan, denizden ve havadan kuşattığı Gazze, Mısır’ın da Refah Sınır Kapısını kapatması ile adeta açık hava hapishanesine döndü. 2 Milyon insanın yaşadığı Gazze ise her türlü yokluğa ve imkânsızlığa rağmen direnmeye devam ediyor. Cansuyu Derneği’nin Gazze’deki kardeş kuruluşları vasıtasıyla yaptığı yardım organizasyonları ise Gazze halkına umut vermeye devam ediyor.

Son savaşta 7 binin üstünde evin yıkıldığı ve binlerce insanın açıkta, çadırlarda yaşadığı Gazze’de kış mevsiminin de başlamasıyla insani dramlar da yaşanıyor. Cansuyu Derneği’nin Türkiyeli hayırseverlerin destekleri ile hazırladığı kışlık giyecek, kışlık yakacak, tüp, battaniye, acil gıda, bot ve acil sağlık malzemelerinden oluşan yarım paketlerinin dağıtımları ise sürüyor. 3500 aileye ve tahminen 10 bin Gazzeli Müslümana ulaştırılan bu yardımlar ilerleyen günlerde de devam edecek. 3500 aileye yardımın ulaştırıldığını ifade eden dernek yetkilileri Gazze’de daha fazla ihtiyaç sahibi insanın olduğunu ifade ederek yardımseverlerin desteklerini beklediklerini açıkladılar.

 

Türkiye’den kardeşlerinin gönderdiği yardımları büyük bir memnuniyetle alan Gazzeliler ise hayırseverlere teşekkür ettiler. 

22-12-2015