Gazze’deki Yetim Merkezi vuruldu

İsrail Gazze'ye yönelik düzenlediği hava ve kara harekatını acımasız bir şekilde sürdürüyor. Son olarak Osmanlı'dan sonra Filistin'e yapılan en büyük yatırım olarak bilinen Cansuyu

İsrail Gazze'ye yönelik düzenlediği hava ve kara harekatını acımasız bir şekilde sürdürüyor. Son olarak Osmanlı'dan sonra Filistin'e yapılan en büyük yatırım olarak bilinen Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Gazze'de bulunan 600 kişilik Yetim Merkezi, İsrail uçakları tarafından bu gece vuruldu. Yetim Merkezinin henüz açılışının yapılmamış olması ve gece vakti kimsenin bulunmaması can kaybını engellerken binada hasar meydana geldi. Dernekten yapılan açıklamada hayırseverlerin desteği ile birçok yeni yetim merkezinin yapılmasına muktedir olunduğu ifade edildi.

***

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Gazze’de yaptırdığı Yetim Merkezi İsrail uçakları tarafından vuruldu. 600 kişilik Yetim Merkezi Osmanlı'dan sonra Filistin'e yapılan en büyük yatırım olarak biliniyordu.

HAYIRSEVERLERİN BAĞIŞLARI İLE YAPILDI
Cansuyu Derneği’nden yapılan açıklamada günlerdir devam eden İsrail saldırılarının hayırsever Anadolu insanının bağışları ile yapılan Yetim Merkezine kadar uzandığına işaret edilerek; “Dün gece yapılan saldırı esnasında Gazze’deki Yetim Merkezi’miz de isabet almıştır.  Merkezin açılışının önümüzdeki ay yapılacak olması nedeniyle içinde kimse yoktu. Bu durum, can kaybını önlemiştir. İsrail’in yaptığı insanlık dışı saldırıları kınarken Gazze halkının yanında olduğumuzu tekrar yeniliyoruz” denildi.
 

BİRÇOK YETİM MERKEZİ YAPABİLİRİZ
Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü de Yetim Merkezi’nin vurulmasını değerlendirerek; “İsrail dünya kamuoyuna yaptığı açıklamalarda askeri tesisleri ve kendisine saldırı yapılan binaları bombaladığını iddia ediyor. Bunların birer İsrail propagandası olduğunun en açık göstergelerinden biridir Yetim Merkezi’mizin vurulması. Sonuçta burası bir yetim merkezi, eğitim ve sosyal tesistir. Askeri tesis değildir. Üstelik henüz açılışını yapmadığımız için boştur. Bunu nasıl izah edebilirler?” şeklinde konuştu. Açılışını önümüzdeki ay yapmayı planladığımız Yetim Merkezimizin vurulması bizi ve hayırseverlerimizi derinden yaralamıştır. Ancak bilinmelidir ki hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile birçok yeni yetim merkezi yapmaya muktediriz.

YETİM MERKEZİNDE YOK YOK
Anadolu halkının sevgisi ile inşa edilen Gazze yetimhanesi yaklaşık olarak 1 milyon 200 bin dolara mal oluyor. 1.850 mt. oturum alanına yapılan yetim merkezi 600 çocuğa ev sahipliği yapacak ve içerisinde eğitim merkezleri, sağlık merkezi, oyun salonu, yeşil alanlar, çok amaçlı salon, antrenman sahası, bilgisayar odaları, kütüphane ve rehabilitasyon merkezi de bulunacak.

02-01-2013