Gazze´nin Ekmeği Cansuyu´ndan

İsrail ambargosu ve savaş nedeniyle evlerine ekmek dahi götüremeyen Gazzelilerin yardımına koşan Cansuyu, Ramazan boyunca her gün 3500 kişinin günlük ekmek ve gıda ihtiyacını karşı

İsrail ambargosu ve savaş nedeniyle evlerine ekmek dahi götüremeyen Gazzelilerin yardımına koşan Cansuyu, Ramazan boyunca her gün 3500 kişinin günlük ekmek ve gıda ihtiyacını karşıladı.

Bir Ramazan'a daha yaralarını saramadan giren Gazze halkı, ambargo ve ablukanın gölgesinde bayrama giriyor.

Her yıl  Ramazan ayında  olduğu gibi bu yılda on binlerce muhtaç, yetim ve kimsesizlere ulaşan Cansuyu, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ramazan ayının rahmet ve bereketiyle, dayanışmanın ve kardeş olmanın en güzel örneklerini tekrar yaşatan Cansuyu, savaş, afet ve kriz bölgelerindeki yardım faaliyetlerine devam ediyor. 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İsrail'in Gazze Şeridi'nde iki yıldır uyguladığı ambargo ve savaş nedeniyle evlerine ekmek ve gıda malzemesi götüremeyen 3500 Gazzeliye, "Gazze Şeridi'ndeki Etkilenen Aileler İçin Ekmek Sağlayarak Gıda Güvenliğini Destekleme Projesi" ile Ramazan boyunca ekmek ve gıda yardımında bulundu.  

Proje hakkında bilgi veren Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü,  dünyanın en kalabalık yerlerinden biri sayılan Gazze Şeridi'nde İsrail'in uyguladığı ambargonun en şiddetli halinin yaşandığına dikkat çekerek, "Savaş yüzlerce evi yok etti ve işsiz ve yoksul oranları çok yükseldi. Hızla yükselen yoksulluk ve işsizlik oranları ve İsrail'in işçilerin iş yerlerine ulaşmalarını bir şekilde engellemesi nedeniyle aileler temel ihtiyaçlarını dahi yerine getiremiyorlar. Un ve ekmek fiyatlarının aşırı derecede pahalı olması nedeniyle insanların günlük ihtiyaçları olan ekmeklerini dahi alamıyorlar" diye konuştu.

Bölgede faaliyet gösteren İslami Derneği ve Cansuyu'nun geliştirdikleri ortak proje kapsamında 3 ay boyunca her gün 3500 kişinin günlük ekmek ihtiyacını sağlayacaklarını söyleyen Köylü, projenin Ramazan ayının ilk günü başladığını ve Ramazan'dan sonra da 2 ay boyunca devam edeceğini belirtti.

Projeden hiçbir geliri olmayan, yoksulluk sınırı altında yaşayan, savaşta evlerini kaybetmiş evsiz kalan, proje süresince diğer hayır kurumlarından benzer yardımı almayan ve özellikle engelli ailelerin yararlanacağını dile getiren Köylü, "Gazze şeridi bu olağanüstü kötü sosyal ve ekonomik durumlardan ilk defa geçiyor. Gazze Şeridi'nin sakinleri, İsrail'in sivillere karşı uyguladığı toplu cezalandırma politikası ve aylarca kapatılan sınırlardan dolayı çok zor durumlarda yaşıyor. Bu durum yaşam standartları ve Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin hayatının tüm yönlerini etkiledi.

Kurulduğu günden beri Filistin ve Gazzelilerin yanında olan Cansuyu, gıda yardımı ve yetim projesinin dışında 3500 kişinin 3 ay boyunca günlük ekmek ihtiyacının karşılanacağı proje ile Gazze'nin yanında olmaya devam edecektir" diye konuştu.

02-01-2013