Gazze'ye 100 bin dolarlık 'Cansuyu'

Bölgedeki 1000 aileye ramazan paketi dağıtan dernek, savaşta hayatını kaybedenlerin çocuklarına da maddi yardımda bulundu.

Bölgedeki 1000 aileye ramazan paketi dağıtan dernek, savaşta hayatını kaybedenlerin çocuklarına da maddi yardımda bulundu.
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Gazze'de 5 kişilik bir aileye 1 ay yetecek kuru gıda paketleri dağıttı. 2009'daki 2. intifadanın ardından hayatını kaybedenlerin çocuklarına da maddi yardımda bulunulurken, çocuklar için özel bir organizasyon düzenlendi.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ankara Şube Başkanı Şükrü Gök ve Filistin Sorumlusu İdris Yıldız başkanlığındaki heyet, bölgedeki sorunları yerinde inceleyerek, yeni projeler için de çalışmalar yaptı.
Gök, kuru gıda dağıtımının bölge halkı için çok önemli olduğunu belirterek, bölgede birçok alanda üretim yapılamadığını, yapılan üretimin de halk için yetersiz kaldığını söyledi. Halkın hala yoksul olduğunu ve sıkıntıların devam ettiğini kaydeden Gök, "Gazze halkı, varoluş mücadelesi veriyor. Kendi ihtiyaçlarını gidermek için yoğun çaba harcıyorlar. Savaşın izleri sürüyor. Bu izlerin bir an önce kapanması gerekiyor. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız" dedi.

02-01-2013