Gazze’ye yardımlar yoğunlaşıyor

Gazze’de yardım faaliyetlerini aralıksız sürdüren Cansuyu, İsrail saldırıları sebebiyle yardımları yoğunlaştırmak için bölgeye Genel Muhasip Celal ASİLTÜRK başkanlığında bir heyet

Gazze’de yardım faaliyetlerini aralıksız sürdüren Cansuyu, İsrail saldırıları sebebiyle yardımları yoğunlaştırmak için bölgeye Genel Muhasip Celal ASİLTÜRK başkanlığında bir heyet gönderiyor. Heyetteki zevatın bir bölümü tıbbi malzeme, gıda vs. acil yardım malzemelerini Mısır’dan temin ederken, diğer bölümü doğrudan Gazze’ye giderek,  Gazze içindeki organizasyona iştirak edecektir.

***
İsrail’in abluka altındaki Gazze’ye şehrine düzenlediği saldırılarda 100’e yakın şehit verilirken 700’ü aşkın kişi de yaralandı. Şehit ve yaralı sayısı her geçen dakika artarken Türkiye halkı da kardeşlerine yardım için ayağa kalktı.

CANSUYU’NUN İLK EKİBİ YOLA ÇIKTI

Türkiyeli hayırseverlerin Gazze halkı için bağışladığı yardımlar nedeniyle Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ekibi Gazze’ye gidiyor. Hayırseverlerin emanetleri olan yardımlar Gazzeli mağdurlar için dağıtılacak. Cansuyu ekibi sağlık yardımlarına öncelik verecek. Ekip ayrıca Filistin Yönetimi ve halkı ile de görüşerek moral desteği verecek.

ACİL TALEP SAĞLIK MALZEMELERİNE

Gazze’de özellikle ilaç ve tıbbi malzeme noktasında acil ihtiyacın olduğunu ifade eden Cansuyu Derneği Genel Muhasibi Celal Asiltürk; “Şu anda ilk ve en önemli ihtiyaç sağlık malzemeleri. Yüzlerce insan yaralı. Hastaneler doldu. Malzeme yok. İmkânları da yok. Biz de inşallah Mısır’dan alacağımız sağlık malzemelerini Gazze’ye götüreceğiz. Ayrıca gıda ve giyecek yardımlarını da Gazze halkına ulaştıracağız” şeklinde konuştu.  Cansuyu’nun ilk ekibinde Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Sorumlusu Şerafettin Mollaoğlu, Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Başkanı Serhat Akçay ve Gazeteci Yazar Mustafa Uzun bulunuyor.

02-01-2013