Genel Başkanımız Mustafa Köylü ESAM'ın konuğu oldu

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü ESAM’IN 2016-2017 döneminin son konferansının konuğu oldu

 

     Ekol haline gelen ESAM'ın Çarşamba Konferansları’nın bu haftaki konuğu ‘Cansuyu ve İnsani Yardım’ konusuyla Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü oldu. ESAM’ın 2016-2017 döneminin son konferansına ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve çok sayıda katılımcı iştirak etti.  Cansuyu’nun gerçekleştirdiği organizasyonlar ve insani yardım konusunda bilgiler veren Köylü, “Cansuyu olarak acil insani yardımlar yapıyoruz. Afet, savaş vs. gibi durumlarda gıdadan giyeceğe kadar birçok alanda yardımlar gerçekleştiriyoruz. Bizim senelik programlarımız var. Ramazan ayında artmakla beraber yıl boyunca sürekli yardımlarımız var. Özellikle Ramazanlarda bizim insanlarımızın hassasiyetleri daha da artıyor. Fitre ve zekâtlarını Cansuyu aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar” dedi.

 

 

DÜNYANIN BİRÇOK BÖLGESİNE YAKLAŞIK 2 BİN SU KUYUSU!

 

CANSUYU olarak dünyanın birçok bölgesinde bin 694 tane su kuyusu açtıklarını hatırlatan Köylü, “47 tane de şimdi açılmak üzere sıraya konulmuş kuyumuz var, şimdi onlarla beraber bin 734 tane olacak inşallah. Camiler yapıyoruz, ilk camimizi mekânı cennet olsun Erbakan Hocam masraflarını karşıladı ve Pakistan’da yaptırdık. 8 tane camimizi yaptık, bazılarını külliye şeklinde yapıyoruz. 3 tane camimizin de tapularını bekliyoruz. Özellikle Afrika ülkelerinin ekonomilerini güçlendirmek adına bir şeyler yapma gayretindeyiz. Tabi bunlar çok büyük meblağlar ama biz kendi gücümüze göre canlı hayvan dağıtımı yapıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere bir çift keçi veriyoruz. Hem sütünden yararlansınlar hem de hayvancılık için bir adım atsınlar diye. Ya da 10 tane tavuk veriyoruz, yumurtasından yararlanıyorlar. Öbür taraftan o ülkenin diline uygun Kur’an-ı Kerim meali dağıtıyoruz” diye konuştu.

 

 

MANTAR BİTER GİBİ DERNEK KURULUYOR!

 

İslam dünyasında birçok yardım kuruluşunun olduğunu ama dağınık halde olduklarının altını çizen Köylü, şöyle devam etti: “İslam dünyasındaki ülkelerin ihtiyaç sahibi ülkelere yaptığı yardımlar azımsanmayacak kadar çok ama maalesef bir organizasyon eksikliği var. Bu eksikliğin giderilmesi lazım. Öbür taraftan derneklerimizde ihtisaslaşma yok. Her dernek her şeyi yapıyor, belli bir alana bakmıyor. Türkiye’de yüzlerce yardım kuruluşu var ama hiçbiri herhangi bir alanda ihtisaslaşmamış. Mantar biter gibi dernekler kuruluyor. Ne yazık ki bazıları bunu kazanç kapısına çeviriyor. Sadece Gazze’de 200’den fazla dernek var.”

 

 

BATI KENDİ ÇOCUĞUNU BİLE EVDEN KOVAR

 

Öte yandan Batı’nın medeniyet anlayışında yardım etmenin olmadığını da belirten Köylü şunları kaydetti: “Batı, insan hakları gibi kavramları dilinden düşürmez ama konu gerçek anlamda insan hakları ve yardım olunca sessiz kalmayı tercih ediyor. 18 yaşına gelen kendi çocuğunu bile evden kovabilen Batı medeniyetinden başka birine yardım etmesini beklemek akıl karı değil. Batı yaptığı küçük yardımların yarısını da bölgeye giden personelin şaşaalı masrafları için kullanıyor. Batı’dan bize fayda gelmez.”

28-04-2017