Gerçek muhtaçlar sizi bekliyor

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin amacı: Afet, savaş, terör gibi olağanüstü ve olağan zamanlarda yurt içendeki ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, sağlık,

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin amacı: Afet, savaş, terör gibi olağanüstü ve olağan zamanlarda yurt içendeki ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, sağlık, eğitim, yakacak, kira, barınma, evlenme, yuva kurma, iş kurma, konut ve sair bütün hususlarda ayni, nakdi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmaktır.

GERÇEK MUHTAÇLAR SİZİ BEKLİYOR

Dernek,  Türkiye başta olmak üzere Orta Afrika, Doğu Afrika, Güney Afrika, Uzakdoğu Asya, Orta Asya, Güney Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar’da mazlum ve muhtaçlar için kurban kesiyor, Ramazan yardımlarını dağıtıyor, acil durumlarda ve felaket zamanlarında acil ihtiyaçları karşılıyor ve birçok kalıcı projeye imza atıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte eğitim seferberliğine imza attık. “Bir engeli de sen kaldır. Bir engelliyi de sen güldür” sloganıyla hayata geçen kampanya ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan, ortopedik engeli olup maddi imkânsızlıklar nedeniyle tekerlekli sandalyesi olmayan 1615 engelli öğrenciye tekerlekli sandalye hediye ettik.
Sadece bu son Ramazan ayında Bangladeş’te 8.000, Komor adalarında 500, Mali’de 600, Benin’de 350, Togo’da 250, Azerbaycan’daki Çeçen Kamplarında 600, Kamboçya’da 500, Vietnam’da 200, Brezilya’da 300, Guyana’da 800, Surinam’da 900, Gazze’de 1.000, Gürcistan’daki Çeçen kamplarında 500, Nijer’de 1.000, Burkina Faso’da 750, Lübnan’da 780, Irak’da 350, Pakistan’da 1.000, Arakan’da 5.000 ve  Etiyopya’da 600 adet erzak kolisi dağıttık. Toplam 24.700 koli erzak dağıtımı yaptık.
Ayrıca Cansuyu Derneği, uzun yıllardır Somali’de çalışmalarını sürdürüyor. Ülkede resmi olarak Cansuyu isimli bir de dernek kuran Cansuyu, sadece son Ramazan ayında 300 Bin Somali vatandaşına iftar verdi. Her gün 10 bin kişiye iftar yemeği veren dernek ayrıca Mogadişu Üniversitesinin 400 öğrencisine burs dağıtımı ile 400 engelli vatandaşa da sadaka dağıtımı gibi yardımlar yaptı.  Dernek aynı zamanda daha önce yaptığı 600’ü aşkın su kuyularına ek olarak son Ramazan ayında Somali’de 8 yeni su kuyusu daha açtı.

AFRİKA'YA CANSUYU OLUYORUZ
Hayata geçirdiğimiz ‘su kuyusu projesi’ ile susuzluk ve kuraklığın sebep olduğu salgın hastalıklar sonucu çocukların öldüğü Afrika’nın en kurak bölgelerine su kuyuları açtık. Hayırseverlerin isimleriyle hizmete açılan su kuyuları Afrika’da hayati bir soruna çözüm oluyor. Afrika ve diğer kurak bölgelere yönelik su kuyusu açma projesi kapsamı genişleyerek devam ediyor. Şu anda açtığımız kuyu sayısı 600’ü geçti ve hızla artmakta.

Depremde; Pakistan’da, Endonezya’da, Elazığ’da, Savaşta; Lübnan’da, Tsunami’de; Sumatra’da, Yangında; Çankırı’da, Sel felaketinde; Ordu’da, Batman’da, İstanbul’da, Pakistan’da Filipinler’de afetzede, mağdur, mazlum ve yetimlerin imdadına koştuk.

- Pakistan’da bir cami, bir okul kurduk. Depremzedeler için Protez-Ortez ve Rehabilitasyon merkezi açtık.

- Gazze’de 600 kişilik büyük bir yetimhane inşaatımız devam etmekte.

- Kosova’da bir Kız Öğrenci Yurdu yaptırdık.

- Kamerun da bir cami yaptırdık.

- Gana’da, Nijer’de, Kamerun’da tarım projelerimiz devam etmekte.

- Somali’de büyük bir lise ve meslek eğitimlerinin verileceği meslek lisesinin inşaatı devam etmekte.

- Türkiye’de yoksulluk içinde yaşayan ya da çeşitli nedenlerle evlerini kaybeden ailelerin sıcak bir yuvaya kavuşmasına vesile olduk.

- Çeşitli nedenlerle ayağını ve bacağını kaybetmiş mağdurlara protez taktırdık.

- İhtiyaç sahibi öğrencilere, burs, kırtasiye malzemesi, kitap ve kıyafet yardımında bulunduk.

- Azerbaycan’da bulunan Çeçen mülteci ailelerin çocuklarını sünnet ettirdik.

- Yurt içinden müracaat eden ve yardım talebinde bulunan yüz binlerce aileye ayni ve nakdi yardım yaptık.

FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ
Kurulduğumuz günden beri Filistin ve Gazze’nin yanında olduk. Özellikle ambargo sırasında her türlü ayni ve nakdi yardımda bulunduk. İlaçsızlıktan masum çocuk ve yaşlıların hayatını kaybettiği Gazze’deki hastanelere ihtiyaç duyulan bütün ilaçları gönderdik. Son saldırılarda gökyüzünden bombalar yağarken Filistinli kardeşlerimizin yaralarını sarmak için biz oradaydık.
Gazze’deki yaraların sarılması için ‘Yetim’ ve ‘Kardeş Aile’ projelerini hayata geçirdik. İlk etapta Gazze’de yaşayan ve aileleri dağılmış, boyunları bükük kalmış yüzlerce yetime sponsorluk yöntemiyle sahip çıktık. Şu anda Somali, Gazze, Pakistan, Filistin Kampları, Afganistan ve Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede yetimlerimiz bulunmakta.
Hayırseverlerin sponsorluğunda tüm masraflarını üstlendiğimiz yetimlerin sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye ve diğer ülkelerdeki yetimlere de aynı proje kapsamında sahip çıkılacak. Projenin yanı sıra yetimlere yönelik yardım faaliyetlerine dün olduğu gibi bugün de devam ediyoruz.

GAZZE YETİM MERKEZİ BİTMEK ÜZERE
Son olarak halen devam etmekte olan Gazze’deki yetim merkezimiz büyük önem taşımaktadır. 600 yetim çocuğun bütün ihtiyaçlarının karşılanacağı ve içerisinde hastane, rehabilitasyon merkezi, oyun merkezi, ana okulu, bilgisayar kursu, yüzme havuzu, spor kompleksi, salonlar, dil kursları, yemekhane ve okul derslerine yardımcı dershane gibi bölümlerin olduğu devasa külliyenin yapımına devam edilmektedir.

02-01-2013