Gölcük’ten Suriyeli mültecilere yardım kampanyası

Anadolu Gençlik Derneği Gölcük Temsilciliği haftalık toplantısını dernek binasında gerçekleştirdi. Toplantıda açılış konuşmasını yapan AGD Gölcük başkan vekili Ferhat BOZKURT Anado

Anadolu Gençlik Derneği Gölcük Temsilciliği haftalık toplantısını dernek binasında gerçekleştirdi. Toplantıda açılış konuşmasını yapan AGD Gölcük başkan vekili Ferhat BOZKURT Anadolu Gençlik Derneği Genel Gerkezinin destek verdiği  Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 31 Ocak 2015- 28 Şubat 2015 tarihleri arasında düzenleyeceği yardım kampanyası hakkında bilgi verdi.

Bozkurt yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “Güney komşumuz Suriye’de Arap Baharı denilen süreçte Mart 2011’de başlayan gösteriler yerini bitmek bilmeyen bir kaos ve çatışma ortamına bırakmıştır. Dördüncü yılını doldurmak üzere olan çatışmalarda Mart 2011 itibariyle 22 milyon nüfusu olan Suriyelilerin yarısı zorunlu göçe maruz kalmıştır. Evini, yerini, yaşadığı şehri terk etme zorunda kalan Suriyelilerin yüzde 75’i kadın ve çocuklardan oluşuyor. Suriyelilerin büyük çoğunluğu yine Suriye içerisinde yer değiştirirken yaklaşık 3 milyon Suriyeli komşu ülkelere sığındı. Yaşanan çatışmalar nedeni ile zorunlu olarak ülkemize sığınan yaklaşık 2 milyon Suriyeli bulunmaktadır. Resmi açıklamalara göre 10 ilimizde yer alan 23 kampta 6 Ocak 2015 itibariyle 228 bin 433 Suriyeli bulunuyor.

Yine resmi açıklamalara göre Kobani’den ya da diğer adıyla Ayn el Arab’dan gelen 194 bin 290 mülteci bulunuyor. Her hangi bir kampta yer almayan yaklaşık 1 buçuk milyon mülteci kendi başlarının çaresine bakmak durumunda. Çatışma ortamından kaçan Suriyeli mülteciler, biran evvel ülkelerinde barışın tesis edilmesini ve geri dönmeyi beklerken dördüncü yılı dolmak üzere olan çatışmalar bitmek bilmiyor. Bu durum Suriyeli mültecilerin içinde bulundukları şartları giderek zorlaştırıyor. Suriyeli mültecilerin ekonomik, sosyolojik ve psikolojik sorunları her geçen gün daha da artıyor. Özellikle çocukların yaşadığı travmalar kaygı verici boyutlardadır. Yapılan tüm yardımlara rağmen kış mevsiminin henüz bitmediği bu günlerde Suriyeli mültecilerin, özellikle çocukların ve kadınların durumu endişe vericidir. Suriyeli mültecilerin kış koşullarında en azından hayatta kalmalarını kolaylaştıracak acil yardımlara ihtiyacı vardır.

Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak şubelerimiz ve temsilciliklerimiz vasıtasıyla Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 31 Ocak 2015- 28 Şubat 2015 tarihleri arasında düzenleyeceği yardım kampanyasının yaygın ve etkili bir çalışma olması için seferber olacağız. Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile birlikte ülkemizde yaşayan Suriyeli mültecilerin durumlarının iyileştirilmesinde en güzel gayreti göstereceğiz.

Başta basınımızın güzide mensupları olarak sizlerin ve duyarlılık sahibi tüm insanların da bu çabamıza katkıda bulunacağını düşünüyoruz.”

 

13-02-2015