Güney Sudan’da 1500 Çocuğu Sünnet Ettirdik

Güney Sudan’da gerçekleştirdiğimiz organizasyon ile 1500 çocuğu sünnet ettirdik.

 

‘Sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır’ sloganı ile Asya’dan Afrika’ya dünyanın birçok bölgesinde muhtaçlar ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Cansuyu Derneği, faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

 

2019 da Afrika’da faaliyete geçirdiği sünnet organizasyonu ile sünnetin sıhhi şartlarda yapılmasını sağlayan Cansuyu, bu organizasyonuna bir yenisini ekledi. Güney Sudan’ın Juba bölgesinde 1500 çocuğun Türkiye’den götürülen Türk hekimler eşliğinde Juba Teaching Hospital’da sünnetleri gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen faaliyet bölge halkı tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

 

Gerçekleştirilen organizasyon hakkında açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Birimi’nden Fırat Aydın İslam’ın nişanı olan ve imkânsızlıklardan dolayı gerçekleştirilemeyen sünnet faaliyetlerini tüm Afrika’ya ulaştıracaklarını kaydetti.  Aydın:” “ Orta Afrika Ülkesi olan Güney Sudan’ın Juba bölgesindeyiz. Buraya Türkiye’den getirdiğimiz hekimlerimiz ile beraber 1500 Sudanlı çocuğu Juba Teaching Hospital’da sünnet ettirdik. Afrika’da maalesef hijyenik şartlar oluşmaması, sağlık alanındaki yetersizlikten ve imkansızlıklardan dolayı sünnet durumu büyük bir problem olarak karşımıza çıkıyor. İslam’ın nişanı olan Sünnet, Afrika ülkelerinde ilkel şartlarda yapılıyor buda daha sonrasında sıkıntıların yaşanmasına sebep oluyor. İnşallah bu organizasyonumuz ile bu alandaki sıkıntıya çözüm olacağız ve önümüzdeki süreçte birçok ülkede sünnet faaliyetimizi gerçekleştireceğiz ” dedi.

20-01-2020