Gürcistan'da 35 Engelliye Tekerlekli Sandalye

Cansuyu, engelleri kaldırmaya devam ediyor. Türkiye'de ilk ve orta öğretimde okuyan 1615 ortopedik engelli öğrenciyi tekerlekli sandalyeye kavuşturan Cansuyu, Gürcistan'ın Telavi ş

Cansuyu, engelleri kaldırmaya devam ediyor. Türkiye'de ilk ve orta öğretimde okuyan 1615 ortopedik engelli öğrenciyi tekerlekli sandalyeye kavuşturan Cansuyu, Gürcistan'ın Telavi şehrinde 35 engelliye tekerlekli sandalye hediye etti.

Telavi Belediyesi ve Gürcistan Uluslar arası Yardım Derneği'nin organizasyonuyla düzenlenen törende, çeşitli din ve yaş grubuna mensup engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye verildi. Cansuyu ekibi törene katılamayan engellilerin evlerini ziyaret ederek tekerlekli sandalyelerini teslim etti. Cansuyu'nun hediye ettiği tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelli vatandaşlar hayata yeniden tutunmanın sevincini yaşadı.

Öte yandan Cansuyu ekibi Ramazan yardımları kapsamında, Gürcistan'ın Pankisi Vadisi'nde yoksul halka gıda yardımında bulundu. Azeri Müslümanların yaşadığı Karacalar bölgesi ve Batum'da gıda dağıtım programı gerçekleştiren Cansuyu, Ramazan'ın bereketini komşu ülke insanlarının sofrasına taşıdı.

Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Muhammet Musa Budak, Türkiye'de düzenlenen tekerlekli sandalye kampanyasının amacına ulaştığını belirterek, birçok insanın hayatını kolaylaştıran bu uygulamayı yurt dışında da devam ettirmenin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Cansuyu olarak engelleri kaldırmak için engel tanımadıklarını belirten Budak, engelli insanlara umut olmaya devam edeceklerini vurguladı. Hayatlarında hiç tekerlekli sandalye görmemiş olan 35 engelliye tekerlekli sandalye hediye etmenin yanında Ramazan faaliyetleri kapsamında gıda dağıtımında bulunduklarının da altını çizen Budak, Gürcistan'a yönelik yardımların süreceğini söyledi

02-01-2013