Halep’i açlıktan, insanlığı utançtan kurtaralım

Eli kanlı Esad rejimi ve Rusya’nın kuşatma ve bombaları altında vahşete tanıklık eden Halep için STK temsilcileri ve kanaat önderlerinin de katılımıyla gerçekleşen basın toplantısı

Düzenlenen basın toplantısında Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Amacımız Halep’i açlıktan, insanlığı utançtan kurtarmaktır” derken, Türk Kızılayı, İHH, Deniz Feneri ve Cansuyu temsilcileri ise, “Halep’teki katliama dünya sessiz kalıyor. Sadece yardım değil, fikri anlamda da, özgürlük anlamında da bölgedeki mazlum kardeşlerimize destek olmalıyız” mesajı verdiler.

İSTANBUL’DA TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

Halep’te bir insanlık dramının yaşandığına dikkat çeken Yalçın, “Halep büyük bir hapishaneye, bir açlık kampına, bir işkence kampına dönüşmüş durumda. Bir taraftan bombalar yağıyor, bir tarafta açlık insanları vuruyor. Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bizler, Memur-Sen Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği ve Deniz Feneri olarak ilk aşamada Halep’e 81 tır un ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz süreç içinde düzenli bir şekilde devam edecek. Ayrıca 11.00’da İstanbul’da Tünel’den Galatasaray Lisesi’ne kadar Halep için yürüyeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

“YEKVÜCUT OLMAK ZORUNDAYIZ”

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, “Yardım konusunda hassasiyet gösterenler bizlere ferahlık veriyor. Cansuyu Derneği olarak yardımlarımızı kesintisiz olarak yapmayı sürdürüyoruz. İslam âlemi olarak yekvücut olmak zorundayız, buralarda oynanan oyunlar daha önceden de oynanmıştı. Türkiye olarak birlik olup fırsat vermemeliyiz” diye konuştu.

15-12-2016