Halid Meş’al’den özel teşekkür

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın lideri Halid Meş’al, Cansuyu Yardımlaşma Derneği aracılığı ile hayırsever Türkiye halkına teşekkürlerini gönderdi.

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın lideri Halid Meş’al, Cansuyu Yardımlaşma Derneği aracılığı ile hayırsever Türkiye halkına teşekkürlerini gönderdi.  Mısır’ın başkenti Kahire’de Cansuyu Heyetini kabul eden Meş’al; “Türkiye son savaş başta olmak üzere her zaman yanımızda oldu. İslam ümmetinin birliğinin en büyük göstergesi oldu. Bize destek olan Türkiye halkına ve Cansuyu Derneği’ne teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
 

ALLAH’IN İZNİ İLE FİLİSTİN KAZANDI
Zaferin Mısır ve Türkiye başta olmak üzere Katar gibi ülkelerin desteği ile geldiğini ifade eden HAMAS lideri Meş’al, İsrail’in katliamlarına da değindiği konuşmasında; “İsrail büyük komutan Cabiri’yi şehit etti ama kendisi yenildi, zelil oldu. Netenyahu hem savaşı hem de seçimleri kazanacağını düşünüyordu ama savaşı kaybetti. Savaşı Allah’ın izni ile Filistin kazanmıştır” dedi. Ateşkes anlaşmasına giden süreci de anlatan Meş’al; “İsrail bizi yenemeyince hastaneleri, evleri ve camileri bombalamaya başladı. Bizi yenemediler. Ellerinde tek ihtimal kara harekatı kalmıştı. Ona da cesaret edemediler. Uluslar arası destek de alamadılar ve bunun üzerine bize ateşkes teklif ettiler. Bize bazı şartlar ileri sürdüler ama biz kabul etmedik. Biz onlara ateşkes şartları gönderdik. Ambargonun kaldırılmasını, denizlerimizi serbest kullanım şartı getirdik. Onlar da bunları kabul etmedi ve Mısır’ın arabuluculuk yapmasını istediler. Biz getirilen şartları kabul etmedik. Netenyahu eğer bir kara harekatına girişseydi siyaseti hayatının biteceğini fark etti ve bu nedenle bizim şartlarımızı kabul etmek zorunda kaldı. Ateşkes ilanını biz de  bunun üzerine kabul ettik” şeklinde konuştu.

CANSUYU GAZZE HALKINA UMUT OLUYOR
İsrail’in yenilme nedenlerini de anlatan Meş’al; “Dünya eski dünya değil. Şartlar değişti. Mısır da eski Mısır değil. Uluslar arası arenada da Netenyahu istediği desteği bulamadı. Aslında Netenyahu ve Liberman’ın ateşkesi açıklayan basın toplantılarına bakmanız yeterli. Netenyahu’nun yüz ifadesi kimin kazanıp kimin kaybettiğini çok iyi açıklıyordu. Netenyahu adeta ağlıyor gibiydi” diye konuştu.  Cansuyu Yardımlaşma Derneği’ne Gazze için yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın lideri Halid Meş’al’e Cansuyu Derneği ise bir vazo hediye etti. Gazze için 8’er tondan oluşan 30 kamyon acil yardım malzemesi götürecekleri bilgisini veren Cansuyu Yardımlaşma Derneği Genel Muhasibi Celal Asiltürk Halid Meş’al’e teşekkür etti.

02-01-2013