Hatay’da Suriyeli Mültecilere Cansuyu Yardımı

Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle ülkemize yerleşmek zorunda kalan Suriyeli mültecilere Türkiyeli sivil toplum kuruluşları sahip çıkmaya devam ediyor. Cansuyu Yardımlaşma ve

Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle ülkemize yerleşmek zorunda kalan Suriyeli mültecilere Türkiyeli sivil toplum kuruluşları sahip çıkmaya devam ediyor. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Hatay’da 2500 Suriyeli mülteciye Ramazan kolileri ve giysi yardımı dağıttı. 

 

HAYIR DUASINI AMAÇLIYORUZ

 

Dünya’da yaşayan muhtaç insanlara yardım elini uzatmak için çalışmalarının aksatmadan sürdüğünü söyleyen Cansuyu Derneği Hatay Temsilcisi Abdulhadi Bük; “Cansuyu Yardımlaşma Derneği olarak temel amacımız yoksul ve muhtaçların yanında olmak ve onların hayır dualarını almaktır. Bunu da başardığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.  Yapılan bu yardım faaliyetlerinin sadece Ramazan ayı ile sınırlı olmadığını ifade eden  Bük, yıllardır Hatay’da Suriyeli mültecilere sahip çıkmaya çalıştıklarını ve sürekli yardım organizasyonları düzenlediklerini belirtti. 

 

Kendilerine yardım elini uzatan gönüllü ve yetkililere sonsuz teşekkür eden Suriyeli Mülteciler ise yapılan yardımlardan dolayı çok mutlu olduklarını söylediler.

15-07-2015