Her sınıfa bir yetim projesi hayata geçiyor

Her sınıfa bir yetim projesi Birikim Okulları Ankara Kampüsü’ndeki bir dizi faaliyet ile başladı.

 

Nerede bir acı nerede bir gözyaşı varsa orada olmayı kendisine amaç edinen ve dünya üzerindeki gerçek muhtaçlara ulaşmak için var gücüyle çalışan Cansuyu, faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.



Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Birikim Okulları işbirliği ile yürütülen ‘Her sınıfa bir yetim’ projesi Birikim Okulları Ankara Kampüsü’ndeki bir dizi faaliyet ile başladı.



Öncelikle Keşmir’de yaşanan krizin ve zulmün anlatıldı Cammu Keşmir İnsan Hakları İhlalleri Fotoğraf Sergisi’nin açılışı yapıldı. Açılış; Cansuyu Ankara Temsilcisi Mehmet Savaş ve Birikim Okulları Ankara Kampüs Müdürü Yusuf Yıldırım  tarafından yapılırken, Fotoğraf sergisi öğrenciler tarafından büyük ilgi ile takip edildi. Minik öğrenciler fotoğraf sergisi ile Keşmir halkında bilgi sahibi oldular.  



Daha sonra Cansuyu faaliyetleri ve Keşmir’le ilgili bilgilendirme yapmak üzere konferansa geçildi. Konferansta konuşan Cansuyu Derneği Ankara Temsilcisi Mehmet Savaş, Keşmir’de yaşanan krizi bununla ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı. Geçtiğimiz günlerde Birikim okulu öğrencileri Cansuyu Derneğimizi ziyarete gelmiş ve Keşmirli yetim kardeşleriyle kardeş olmak istediklerini ve bununla ilgili projeler geliştirmek istediklerini belirtmişlerdi. Bu görüşme sonrasında hem öğrencilerin bilgilendirilmesi hem de her sınıfa bir yetim projesini hayata geçirmek için burada olduklarını belirten savaş, Cansuyu Derneği olarak yeryüzünde binlerce yetim için çalışmalar yaptıklarını anlattı. Keşmir de yaşanan dramada değinen Savaş, ‘Keşmir’de şu an büyük bir kriz var insanlar abluka altında hayata tutunmaya çalışıyorlar, geçtiğimiz günlerde Keşmir’de yaşanan olayların ayrıntılı şekilde anlatıldığı Uluslararası Keşmir Konferansı düzenlemiştik. Orada da belirttiğimiz gibi İnşallah Keşmir özgür olana dek bölge için çalışmalarımıza devam edeceğiz.’ dedi.

31-10-2019