İDSB’nin konferansında Suriye’yi konuştuk

İDSB’nin konferansında Suriye’yi konuştuk. Cansuyu Derneği İstanbul İl Başkan Yardımcısı Lokman Taş; “Biz Suriye’de barut fıçısında çakılan çakmağın kim tarafından çakıldığı ile il

 

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından 26 Ocak 2013 Cumartesi günü düzenlenen ''Uluslararası Suriye Konferansı'' na Cansuyu Yardımlaşma Derneği de katıldı. Cansuyu Derneği İstanbul İl Başkan Yardımcısı Lokman Taş’ın da konuşmacı olarak katıldığı konferansta Esed rejiminin tarihsel arka planı, ideolojisi, karakteri ve ''devrim'' karşısında ortaya koyduğu refleksleri, kurduğu ittifak halkaları ve yürüttüğü siyaset, yaşanan ''soykırım''ın bir an önce sona ermesi için atılacak adımlar, Esed sonrası inşa edilecek ''yeni Suriye''nin geleceğinin ne olacağı gibi konular, farklı kesimler, kişiler ve oluşumların katılımıyla ele alındı.

 

İDSB Onursal Başkanı Necmi Sadıkoğlu'nun başkanlığında yapılan ''Suriye'de İnsani Kriz ve Politikalar'' oturumunda, Cansuyu Derneği,  AFAD, İHH İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri Derneği, Türkiye Diyanet Vakfı, Kızılay, Yeryüzü Doktorları, HAK-İş, Memur-Sen, Kimse Yok Mu Derneği, Suriye İnsani Yardım ve Kalkındırma Teşkilatı, Verenel Derneği, İDDEF, Sadakataşı Derneği, Suriye İnsani Yardım Heyeti, BM UNCHR, Beşir Derneği, Suriye Dayanışma Derneği, Dosteli Derneği, Kimse İsra Derneği ve IBS yer aldı. 

Bu oturumda konuşan Cansuyu Derneği İstanbul İl Başkan Yardımcısı Lokman Taş; “Biz Suriye’de barut fıçısında çakılan çakmağın kim tarafından çakıldığı ile ilgilenmiyoruz. Biz, barut fıçısı patladıktan sonraki durum ile ilgileniyoruz diye ifade ettik. Fakat Suriye meselesine halkımız kardeş kavgası olarak bakıyor. Bu nedenle yardımlar da düşük. Mesela Suriye’ye halkımız bir Bosna gibi bakmıyor” dedi. Konferans devam ederken şu dakikalarda Lübnan’da sayıları 250 Bini bulan Suriyeli Mültecilere yardım dağıttıklarını da ifade eden Cansuyu Temsilcisi Taş; “Biz, her zaman mağdurun ve mazlumun yanındayız. Suriyeli kardeşlerimiz şu veya bu sebeplerle mağdurlar. Bunlara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Şu anda gıda ve battaniye dağıtımı yapıyoruz. Halkımızın desteği ile yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 


.

07-03-2013