IFRD Malezya da kuruldu

Uluslar arası Yardım Kuruluşları Federasyonu’nun kuruluş kongresi Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da yapıldı. 7 kurucu üye, 3 üye, 4 gözlemciden oluşan federasyon çalışmalarına b

Uluslar arası Yardım Kuruluşları Federasyonu’nun kuruluş kongresi Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da yapıldı. 7 kurucu üye, 3 üye, 4 gözlemciden oluşan federasyon çalışmalarına başladı.

Kurucu üye ülkeler;

Türkiye, Pakistan, Malezya, Bangladeş, Mısır, Sudan, Endonezya

Üyeler;

Hindistan, Srilanka, Filipinler

Gözlemci ülkeler ise;

Filistin, Kamboçya, Moro, Tayland

Türkiyeyi temsilen federasyonda yer alan cansuyu derneğini kongre de Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü temsil etti. Ayrıca kongrede federasyonun genel başkan yardımcılığına getirilen Köylü, böyle bir oluşumun gerekliliğini dile getirdi. Bu oluşumun içinde aktif olarak yer almaktan dolayı memnun olduklarını ifade eden Köylü;” Tüm dünya mazlumları için hayırlı bir hizmete başlamış bulunuyoruz. Üye ülkelerinde el ele vermesiyle daha kapsamlı ve daha koordineli bir şekilde yardımları yerine ulaştırmak mümkün olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Genel merkezi Malezya da olan federasyonun başkanlığına ise yine Malezya dan Hajı Hussin İsmail getirildi. Yönetim 2 yıllığına seçildi. İki yıl sonra yapılacak kongreyle yeni ekip ve yeni ülke bayrağı devralacak.

02-01-2013