İftar verildi, fitre ve zekâtlar dağıtıldı

Bangladeş'in Burma sınırında kurulan mülteci kamplarına sığınan Arakanlı müstecilerin bir kısmına iftar ikramında bulunan Cansuyu heyeti, ailelere fitre ve zekat paralarının bulund

Bangladeş'in Burma sınırında kurulan mülteci kamplarına sığınan Arakanlı müstecilerin bir kısmına iftar ikramında bulunan Cansuyu heyeti, ailelere fitre ve zekat paralarının bulunduğu zarflardan da dağıttı. Yaşanan sıkıntılardan dolayı kamp dışında gerçekleştirilen iftar programına katılan ailelere 50 kiloluk gıda paketi dağıttı.

Yaşadıkları büyük travmanın ardından böyle bir yardımla karşılaşan Arakanlı Müslümanlar sevinçlerini dile getirirken, bir yandan da Arakan'da kalan aileleri için gözyaşı döktü. Çoğu aile geride kalan yakınlarının yapılan zulüm ve katliamlardan kurtarılması için Cansuyu aracılığıyla türkiye'den yardım istedi.

Acil gıda yardımı, fitre ve zekat dağıtımlarının geri kalan kısımlarını Arakanlı Müslüman mültecilerin barınmakta olduğu 3 ayrı kampta dağıtımına devam edecek olan Cansuyu heyeti, bu kamplardaki yaşam koşullarının yetersiz olduğunu bildirdi.

Heyet Başkanı Muhammet Musa Budak, kamplarda daha iyi bir yaşam sağlanabilmesi için sürekli olarak yardımda bulunulması gerektiğini belirtti. Türkiye başta olmak üzere bütün dünyayı ve islam Alemine çağrıda bulunan Budak, Arakanlı Müslümanların ilk etapta acil her türlü gıda ve temiz içme suyuna ihtiyacı olduğunu belirtti. Arakanlı Müslümanların Burma hükümetinin baskıları ve ırkçı  budistlerin katliamından kurtarılması için uluslararası kuruluşların harekete geçmesi gerektiğini ve gerekli koşullar sağlandığı taktirde Bangladeş'teki mülteci kamplarında barınan Arakanlıların da tekrar vatanlarına dönmelerinin sağlanması gerektiğini kaydetti.

02-01-2013