İl temsilcileri toplantısı Ankara'da yapıldı

Cansuyu Derneği, il temsilcileri toplantısını Ankara’da Genel Merkez binasında gerçekleştirdi.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, il temsilcileri toplantısını Ankara’da Cansuyu Genel Merkez binasında gerçekleştirdi.  Toplantıya, Genel Başkan Mustafa Köylü, Genel Muhasip Ali Celal Asiltürk, Yönetim kurulu Üyelerinden Murtaza Özkanlı ile Abdülkadir Özkan, Genel merkez görevlileri ve il temsilcileri katıldı.

 

Genel Başkan Mustafa Köylü’nün açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda önce Ramazan ayının değerlendirilmesi yapıldı. Tek tek bütün illerin çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Bursa, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep,  Isparta, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Tekirdağ, Mersin, Kahramanmaraş, Manisa, Trabzon, Tokat, Kütahya, Çankırı, Kırşehir, Bilecik, Bolu, Çorum, Bartın, Giresun, Batman ve Düzce temsilcileri, Ramazan ayı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Temsilcilere konuşan Genel Başkan Mustafa Köylü ise, ülkemize yapılan göç ve Suriyeli mülteciler nedeniyle yardımların çoğunu Türkiye içerisinde yaptıklarını söyledi. Köylü; “ Dünya üzerinde şartlar ciddi anlamda bozuldu. Eskiden bir olay olurdu ve gider yardımımızı yapar yaraya merhem olurduk. Şimdi her yerde yara var, her yerimiz kanıyor. Bu sebepten dolayı çok yere yardım etmek zorundayız ve ona göre çalışıp gayret etmeliyiz.” diye konuştu.

 

Ramazan çalışmalarının değerlendirilmelerinin yanı sıra Kurban Organizasyonlarının istişaresi de yapıldı. Cansuyu,  her yıl olduğu gibi bu yılda bütün kesimleri tek tek kayda alıp daha sonra görüntüleri bağışçılara internet sitesi üzerinden  ulaştıracak. Geçen yıl yurt içinde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde düzenlediği kurban organizasyonları ile muhtaçların yüzünü güldüren Cansuyu, bu yıl da mazlum, muhtaç ve yoksulları sevindirecek.

 

Hangi ülkelerde ve bölgelerde ne kadar kesim yapılacağını mağduriyet ve muhtaçlık durumuna göre tespit edecek olan Cansuyu,  kurban kesimi yapılacak bölge ve ülkelerdeki partner kurum ve kuruluşlar ile irtibat kurdu. Kurbanlıklar, Cansuyu’nun görevlendireceği kişiler tarafından satın alınacak. Kurban Bayramı’nın 3. gününün ikindi vaktine kadar, belirlenen noktalarda kesilerek ihtiyaç sahiplerine et olarak dağıtılacak.

24-07-2017