Irak İhvan Cemiyeti’nden Cansuyu Ziyareti

Irak İhvan Cemiyeti, Adalet ve İhsan Hareketi yetkilileri Cansuyu Derneği’ni ziyaret etti.

Irak İhvan Cemiyeti, Adalet ve İhsan Hareketi yetkilileri Cansuyu Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarete; Irak İhvan Cemiyeti’nden Meclisi Şura Üyesi Ahmed Hasanoğlu, Meclisi Şura Üyesi ve Gençlik Sorumlusu Abdunnasır El Hafiz, Gençlik Kolları Başkanı Ammar Abdullah, Yarın’ın Gençleri Derneği Müdürü Abdullah El Ubeydi, Gençlik Başkan Yardımcısı ve İletişim Sorumlusu Enes Abdullah ile Türkiye Iraklı Öğrenciler Birliği Başkanı Muhsin Alobaidi katıldı.

 

Cansuyu Derneği Genel Merkez binasında gerçekleşen ziyarette; Irak Heyeti, çalışmaları hakkında Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü’ye bilgiler verdi. Özellikle, Eğitim ve Gençlik üzerine çalışmaları olduğuna değinen Meclisi Şura Üyesi Ahmed Hasanoğlu: “ Savaş sonrası Iraklı gençlerin birçoğu yetim ve bu yetimler madden olduğu gibi manevi olarak da düşmüş durumdalar. Bizler bu gençleri ayağa kaldırıp Irak’ı yeniden inşa etmek istiyoruz.” dedi.

 

Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü de, savaş sonrası oluşan psikolojik ve sosyal etkilerden bahsederek: “Savaş şartları insanların düzenini alt üst eden şartlar. İnsan sürekli ölüm korkusu yaşıyor. Evleri bombalanıyor. İnsanın kimyası değişiyor. Kutsal saydıkları şeyleri bile göremez hale gelebiliyorlar. Birleşip, sabır ve gayretle çalışmak lazım.” dedi.

 

Birlik ve beraberliğin önemine de değinen Köylü; “Bizde İMC diye bir şey var. Bütün halk birleşir yapılması gereken bir işi toplu bir şekilde yaparlar. Güç birliğiyle her şeyi imar etmek mümkündür.  İnsanlar ihlasla çalışırlarsa, Cenab-ı Hakk bir adımlarını yüz adım yapar ve o işi bereketlendirir.” dedi.

27-02-2017