İstanbul’daki Suriyeli Mültecilere Cansuyu sahip çıktı.

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilere Cansuyu Derneği sahip çıkmaya devam ediyor. İstanbul’un çeşitli semtlerinde yaşayan ve çok zor durumda olan Sur

 

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilere Cansuyu Derneği sahip çıkmaya devam ediyor. İstanbul’un çeşitli semtlerinde yaşayan ve çok zor durumda olan Suriyeli ailelere Cansuyu Derneği ekipleri evlerine kadar giderek yardım dağıttı.  Başakşehir’de bodrum katında yaşayan Suriyeli bir Mülteci; “Ensar olup yüreğini  bize açan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

***

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen mültecilere sahip çıkıyor. Suriye’de yardım organizasyonları yapan dernek, sınır bölgelerine yanı sıra İstanbul’daki mültecilere de yardım yapıyor.

TÜRKİYE, KARDEŞLERİNE ENSAR OLDU

İstanbul’un çeşitli semtlerinde yaşayan ve çok zor durumda olan Suriyeli ailelere Cansuyu Derneği ekipleri evlerine kadar giderek yardım dağıttı. Farklı ekipler halinde İstanbul genelinde dağıtım yapan Cansuyu, muhtaç durumdaki Suriyelilere acil kuru gıda ve sağlık malzemelerinin yanı sıra halı, battaniye, ocak, ayakkabı, pardösü gibi maddelerin içinde bulunduğu paketleri ulaştırdı.  Başakşehir’de bodrum katında yaşayan Suriyeli bir Mülteci ise kendisini ziyarete gelen Cansuyu ekiplerine; “Ensar olup yüreğini bize açan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

SURİYE’DEKİ KANLI İÇ SAVAŞ BİR AN ÖNCE BİTMELİ

Derneğin yardımlarını organize eden Cansuyu Derneği İstanbul Temsilcisi Lütfi Kibiroğlu ise Cansuyu’nun Suriyeli kardeşlerine her daim sahip çıkmaya gayret gösterdiğini ifade ederek; “Elimizden geldiğince yaraları sarmaya çalışıyoruz ancak bu kanın bir an önce dinmesi gereklidir. Suriye’de çatışmalar durmadan bizim burada sadece yardımlarla bir şeyleri düzeltme imkanımız yoktur. Suriye’de devam eden kanlı iç savaş bir an önce sona ermeli” diye konuştu. Cansuyu yetkililerinden Haşim Karataş da yardım dağıtımı esnasında Suriye vatandaşı olan mültecilerin gözyaşları ile hayırsever halkımıza teşekkür ettiklerini ifade etti. 

İstanbul’daki Suriyeli Mültecilere Cansuyu sahip çıktı

İstanbul’daki Suriyeli Mültecilere Cansuyu sahip çıktı

 

18-05-2013