İzmir’e Akın Eden Mültecilere Aş Yardımı

Cansuyu İzmir temsilciliği Suriyeli mültecilere sabahları çorba dağıtmaya başladı. Türkiye’nin her ilinden İzmir’e akın eden binlerce Suriyeli zor şartlar altında yaşamaya çalı

Cansuyu İzmir temsilciliği Suriyeli mültecilere sabahları çorba dağıtmaya başladı. 

Türkiye’nin her ilinden İzmir’e akın eden binlerce Suriyeli zor şartlar altında yaşamaya çalışıyor.

Parklarda tren garlarında ve sokaklarda kalan Suriyeli mülteciler günlerdir banyo yapamıyor. Derneğin İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz, İzmir’e gelen mültecilerin günlerce aç yaşadıklarını ve ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

 

Yorulmaz, şöyle konuştu; Bu kardeşlerimize Cansuyu İzmir temsilciliği olarak yardımlarımız devam etmektedir. Bu çerçevede sabahları parklarda sokakta kalan 400 Suriyeli mülteciye çorba dağıtmaya başladık. Anadolu Gençlik Derneğiyle ortaklaşa başlattığımız çalışmada öğle yemeği vermeyi de hedefliyoruz.  Bu çalışmalarımız sürekli devam etmektedir. Bunun yanı sıra İzmir’de ikamet eden 110 bin Suriyeli mülteciye de gıda, giyim ve ev eşyası yardımlarında bulunmaktayız.  Cansuyu derneği olarak elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu noktada hayırsever kardeşlerimizin yardımlarını talep ediyoruz. Önümüz kış ve mültecilerin çok daha ciddi sorunları olacaktır.”  

18-09-2015