Kamerun ve Çad’da yeni su kuyuları

Cansuyu Derneği Kamerun ve Çad ülkelerine yeni su kuyuları açtı.

 

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, temiz içme suyu sıkıntısı çeken bölgelere ulaşmaya devam ediyor. Su kuyusu projesi ile daha önce onlarca ülkeye binlerce su kuyusu açan Cansuyu Derneği, son olarak Çad ve Kamerun’a su kuyuları açmayı sürdürdü.

 

 

Her kuyu 1000 ailenin ihtiyacını karşılıyor.

 

Cansuyu Derneği İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz ile Dış İlişkiler Koordinatörlüğünden Bayram Numan Köksal’ın katılımları ile gerçekleşen projede, bölge halkı için on bir su kuyusu açıldı. Su kuyuları ile ilgili açıklamalar yapan Köksal; “ Cansuyu Derneği olarak gerçek muhtaçların yardımına koşmaya devam ediyoruz. Son olarak; ikisi Çad’da, dokuzu da Kamerun’da olmak üzere on bir su kuyusu daha açtık.  Her açtığımız su kuyusu ile 1000 ailenin temiz su ihtiyacını karşılıyoruz. Su kuyularını genelde yol kenarına açıyoruz ve yanına küçük bir havuz yapıyoruz. Böylece orada biriken su ile hayvanlarında su ihtiyacını karşılamış oluyoruz.” dedi.

 

 

Balık götürmüyoruz, insanlara balık tutmayı da öğretiyoruz.

 

Su kuyusu projesinin yanında birçok faaliyet ve yardımlarında, bu projenin yanında yapıldığını söyleyen Köksal; “gittiğimiz bölgelerde su kuyularının yanında yetim maaşları dağıtılıyor, adak kurbanları kesiliyor, bölgenin valisi ile görüşülüp Cansuyu Derneği’mizin faaliyetleri hakkında bilgi veriliyor. Ayrıca bölgede medreseler okullar ve camilerde yaptığımız eğitimsel faaliyetlerle, tabir-i caizse bölge insanına sadece balık götürmüyoruz insanlara balık tutmayı da öğretiyoruz.” dedi.

25-02-2017