Kara Kıta 'ya 15 tane Daha Su Kuyusu

Susuzluk ve kuraklık nedeniyle hayatın durma noktasına geldiği Lacta, Fachar, Ndjagare, Amchidire, Goulfey, Guerandouma Goulfey, Ambe Afade, Heredibe, Sakhine Logone, Ndjamena Logo

Susuzluk ve kuraklık nedeniyle hayatın durma noktasına geldiği Lacta, Fachar, Ndjagare, Amchidire, Goulfey, Guerandouma Goulfey, Ambe Afade, Heredibe, Sakhine Logone, Ndjamena Logone, Gle Sao, Doungoura, Parpar Kousserie ve Kousserie bölgelerine açılan on beş su kuyusu Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü tarafından hizmete açıldı.

Daha önce Kamerun ve Çad'ın susuz ve kurak bölgelerini suya kavuşturan Cansuyu, Kamerun'un en kurak bölgelerinden 15 bölgeye daha su kuyusu açarak susuzluktan kırılan Afrikalılara can suyu oldu. Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü'nün hizmete açtığı her kuyuya  bağışı yapan hayırseverlerin isimleri verildi. Bölgedeki insanlara büyük sevinç yaşatan su kuyuları dualarla hizmete açıldı.

Susuzluk salgın hastalıklara davetiye çıkarıyor

Afrika'nın kurak bölgelerine su kuyuları açmaya devam edeceklerini belirten Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, susuzluğun en az savaş kadar tehlikeli bir olgu olduğunu söyledi. Afrika'da yaşanan susuzluğun salgın hastalıklara da davetiye çıkardığına dikkat çeken Köylü, imkansızlıklar yüzünden yerin altındaki hazineden faydalanamayan insanlara su kuyuları açarak destek olduklarını ifade etti. Ellerinde bidonlarla kilometrelerce yol gidip hayvanların da faydalandığı bulanık suya ulaşan ve bu suyu  içmek zorunda kalan insanlara tanık olduklarına dikkat çeken Köylü, bu tablonun yaşanmaması için Cansuyu olarak ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Hayırseverlerin destek ve dualarıyla bu denli önemli bir hayra imza attıklarını kaydeden Köylü, bu tür hayır faaliyetlerinin artması için duyarlı olan herkese harekete geçme çağrısında bulundu.

02-01-2013