Karabağ için Yardım Organizasyonu Yapılacak

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Khazar İbrahim’i ziyaret etti.

 

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü beraberindeki heyetle birlikte Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Khazar İbrahim’i makamında ziyaret etti. Karabağ’a yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve bölgede oluşan kriz masaya yatırıldı.

 

Azerbaycan’da yaşanan gelişmelerle ilgili hassasiyetlerini ifade eden Köylü: “Karabağ’a yönelik yapılan saldırılar bizleri derinden üzmüştür. Azerbaycan topraklarını işgal ederek 30 yıldır Karabağ halkının kendi topraklarında hicret ikliminde yaşamasına sebep olan Ermeni işgalini lanetliyoruz. Bu saldırılar karşısında şanlı bir direniş gösteren Azerbaycan Devleti ve halkının da yanındayız.” dedi.

 

Kardeş ülke Azerbaycan ile dayanışma içinde olduklarını ve bölgeye yardım çalışması planladıklarını belirten Köylü: “Cansuyu Derneği olarak geçmişten bu yana farklı zamanlarda Bakü ve Karabağ’daki kardeşlerimize yönelik yardım faaliyetleri gerçekleştirdik. Şimdi de Yukarı Karabağ’daki gelişmeleri yakinen takip ediyoruz. Bu süreçte gösterilen mücadelede Azeri kardeşlerimize destek olmak amacıyla bölgeye bir insani yardım çalışması planlamaktayız. Karabağ ile ilgili neler yapabiliriz, bununla ilgili Değerli Büyükelçimizi ziyaret ederek son durum ve bölge hakkında istişarelerde bulunmak istedik.” dedi.

 

100 yıl önce gerçekleşen ‘Kardaş Kömeği’ hadisesine de değinen Cansuyu Genel Başkanı, “Geçmişten bu yana, her dara düştüğümüzde yanımızda bulunan Azerbaycanlı kardeşlerimizin bize yapmış olduğu yardımları unutmuyoruz. Özellikle 100 yıl önce Kurtuluş Savaşı yılları Bakü Müslüman Hayriye Cemiyet-i tarafından ‘Kardaş Kömeği’ adı altında Erzurum ve çevresinde büyük yardımlar yapıldı. Daha sonra Ermeniler tarafından şehit edilen Bakü Müslüman Hayriye Cemiyet-i Temsilcilerini de rahmetle ve minnetle yad ediyorum.” dedi.

 

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Khazar İbrahim’de Türkiye’nin göstermiş olduğu destekten dolayı çok etkilendiğini ifade etti. İbrahim: “Hem Türkiye Devleti hem de Türk milletinin göstermiş olduğu destekten çok etkilendim. Bu süreçte bizleri çok duygulandıran destekler geldi. Cansuyu Derneği’nin de yapmış olduğu ziyaretten büyük bir onur ve memnuniyet duydum.” ifadelerini kullandı.  

16-10-2020