Kardeş Pakistan’a yine Cansuyu yüreğini açtı

Pakistan'ın güneydoğusundaki Belucistan bölgesinde meydana gelen şiddetli deprem dolayısı ile Cansuyu Yardımlaşma Derneği bölgeye bir ekip gönderdi. Acil yardımları ulaştıran ekip

Pakistan'ın güneydoğusundaki Belucistan bölgesinde meydana gelen şiddetli deprem dolayısı ile Cansuyu Yardımlaşma Derneği bölgeye bir ekip gönderdi. Acil yardımları ulaştıran ekip hasar ve durum tespiti de yaptı.   

***

Pakistan’ın Belucistan eyaletinin Dalbandin bölgesinde meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki deprem Cansuyu’nu harekete geçirdi.  Deprem sonucu en az 39 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, birçok ev ve iş yerinin zarar gördüğü ve kurtarma ekiplerinin bölgeye sevk edildiği belirtiliyordu.

Türkiye’den faaliyet gösteren ancak dünyanın birçok bölgesine yardımlarını ulaştıran Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ise ilk ekibini bölgeye gönderdi.  20. Dönem Aksaray Milletvekili Murtaza Özkanlı ve Yılmaz Balcın’dan oluşan ilk ekip Pakistan’a ulaştı ve acil yardımları ulaştırdı.  Belucistan’a ulaşan Cansuyu ekibinden Murtaza Özkanlı yaptığı değerlendirmede depremin yaralarının sarılmakta olduğunu ancak oldukça fakir durumdaki bölge halkının kendi başlarına bu ağır yükün altından kalkamayacaklarını ifade etti. Yılmaz Balçın ise; “Bölge hakikaten zor durumda. İnsanlar yardıma muhtaçlar. Türkiye’yi yanlarında görmek ise onları çok heyecanlandırıyor. Bizi çok seviyorlar ve bize teşekkür ediyorlar. Allah hayırsever kardeşlerimizden razı olsun. Türkiye ve Pakistan tarihten bugüne birbirini kardeş olarak gören iki halktır. Pakistan'da bir deprem, bir sel felaketi olduğunda biz onu ta yüreğimizde hisseder, Pakistan'ın yardımına koşarız.  Şimdi de kardeşlerimizin yardımına Cansuyu Derneği olarak biz koşmuş olduk” şeklinde konuştu.

04-10-2013