Kardeşlik elçileri Kurban'a hazır

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, önümüzdeki Kurban Bayramı için bütün hazırlıklarını tamamladı.

Cansuyu Derneği, önümüzdeki Kurban Bayramı için bütün hazırlıklarını tamamladı. Her yıl Kurban Bayramında yeryüzünün birçok coğrafyasındaki ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren dernek, bu yıl da muhtaç, mazlum ve yoksulları sevindirecek.

ANKARA VE İSTANBUL’DA EĞİTİMLER YAPILDI
Cansuyu Derneği adına yurtiçi ve yurtdışında Kurban Organizasyonlarını yönetecek ve Kurbanların kesimine katılacak ekiplerin sorumluları Ankara ve İstanbul’da eğitimden geçirildiler. Bölgelerde karşılaşılabilecek sorunlardan iletişim hatalarına kadar birçok alanda tecrübeli isimler tarafından verilen eğitimlerden sonra konuşan Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü; “Siz Türkiye’nin barış ve kardeşlik elçilerisiniz. Bu ülkenin hayırsever ve fedakar halkının selamını, umudunu ve kurbanını dünyanın mazlum ve muhtaç coğrafyalarına dağıtacak elçilersiniz” dedi.  Sorunlu bölgelere gidenlerin dikkatli olmalarını isteyen Köylü bu ülkelere sadece et götürmediklerini ve bütün ekiplerden detaylı ülke raporları istediklerini ifade etti.
MAZLUMLAR BİZİ BEKLİYOR
İstanbul’da yapılan eğitimde konuşan Cansuyu Derneği İstanbul Temsilcisi Lütfi Kibiroğlu da yaptığı değerlendirme konuşmasında mazlum ve muhtaç insanların umutla Kurban’ı beklediklerini ifade etti. Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Sorumlusu Hasan Yaşar da yaptığı konuşmada gidilecek bölgeler ve burada karşılaşılabilecek şartlar hakkında teknik bilgiler verdi.
DÜNYANIN DÖRTBİR YANINA UMUT OLACAKLAR


Dernek, bu yıl da hayırseverlerin kurbanlarını dünyanın dört bir tarafında ve Türkiye’de vekaletle kesecek. Kurban için 6 ayrı bölge ve fiyat belirlendi. Kurban bağışı yapmak isteyenler için fiyatlar şöyle; “Afrika: 230 Lira (Somali, Etiyopya, Kenya, Nijer, Mali, Burkina Faso, Çad, Togo, Benin ve Kamerun), Asya: 250 Lira (Moro, Pakistan, Afganistan, Bangladeş), Arakan ve Çeçen Kampları 300 Lira, Filistin Kampları ve Balkanlar: 400 Lira, Türkiye: 500 Lira ve Gazze: 600 lira.”
KURBAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR?
Kurbanlarını Cansuyu’na bağışlamak isteyen yardımseverler kurban bedellerini banka hesap numaralarına havale yoluyla ya da www.cansuyu.org.tr internet adresinden kredi kartı yolu ile de bağışlarını gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca kurban bağışı yapmak isteyenler kurban bedellerini makbuz karşılığı temsilciliklere elden teslim edebiliyorlar. Kurban bedelini havale ederken adına kurban kesileceklerin ad, soy ad, telefon (tercihen cep telefonu) bilgilerinin banka dekontunun açıklama kısmına yazılması, kurban kesimi yapıldıktan sonra kendilerine mesajla bilgi verilmesi açısından önem arz ediyor.

Hayırseverler, kurban bedellerini Ziraat Bankası, Vakıfbank, Türkiye Finans, Kuveyt Türk  şubelerindeki CANSUYU KURUMSAL TAHSİLAT hesaplarından ve PTT'deki posta çeki hesabına havale yoluyla ya da www.cansuyu.org.tr internet adresinden kredi kartı yolu ile de gerçekleştirebilecek. Ayrıca isteyenler kurban bedellerini makbuz karşılığı derneğin 22 ildeki temsilciliklerinden elden teslim edebilecek. Derneğin Genel Merkez iletişim numarası şöyle; 0312 285 20 03




02-01-2013