Kenya'da 40 Bin kişiye kurban dağıtıldı

Balkanlar, Asya ve Afrika’nın fakir ve muhtaç bölgelerine Kurban sevinci yaşatan Cansuyu Derneği’nin Kenya Ekipleri, Somali sınırındaki üç yüz bin mültecinin bulunduğu Daadap Kamp

Balkanlar, Asya ve Afrika’nın fakir ve muhtaç  bölgelerine Kurban sevinci yaşatan Cansuyu Derneği’nin Kenya Ekipleri, Somali sınırındaki üç yüz bin mültecinin bulunduğu Daadap Kamplarında bayram sevinci yaşattı.

Bayram öncesinden itibaren Kenya’ya gelen ve kurban hazırlıklarına başlayan Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Şerafettin Mollaoğlu başkanlığındaki ekip, Başkent Nairobi’nin on saatlik kuzeyindeki kamplarda 2310 hisse kurbanın alımı, organizasyonu ve kesimini planlayarak, kurbanları kesti. Üç yüz otuz adet kurbanı kesen Cansuyu ekipleri, çevrede biriken Somalili Müslümanlara, Anadolu halkının gönderdiği büyükbaş kurbanları kestirip, Kurban Bayramı sevincine kurban sevincini ilave etti. Mollaoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada kurban etlerinin 39 bin aileye dağıtıldığını bildirdi.

Cansuyu’nun Kenya’daki partner kuruluşu Sosyal Gelişim Gençlik Hareketi (YOKESO) ile birlikte kurbanları kesip, büyük bir güven ve titizlik içerisinde dağıtılan kurban etleri, Daadap kamplarındaki on binlerce Müslüman halkın yüzünü güldürdü.

Konu ile ilgili bilgi veren YOKESO Başkanı  Abdullah Muhammed Ali, Türk halkının gönderdiği kurbanları ihtiyaç içindeki Somalili göçmenlere dağıttıklarını belirterek, “Bu kurbanlar bölgede çok büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Türkiye ve Müslüman halkına olan sevgi ve muhabbeti kat kat artırıyor. Cansuyu Derneği ve tüm kurban sahiplerine teşekkür ediyoruz” dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜLTECİ KAMPI: DADAAP

İç savaşın çıktığı Somali’deki 1991 yılından itibaren insanlar Kenya sınırına doğru göç etmeye başladı. 20 yıldan beri oluşan kamplarda şu an 300 binin üzerinde insan yaşadığı tahmin ediliyor. Kampı, Kenya askerleri koruyor. Kampa geldiği 1992-93 yıllarında doğan çocuklar, aynı kamplarda evlenmiş bulunuyor. İnsanlar tenekeden barakalar içinde, ağaç çalılarıyla birbirinden ayrılmış sokaklar arasında bir ömür dolduruyor. Ancak dinlerine bağlılığı ile bilinen Somalili göçmenler, aynı duyarlılığı kamplarda da sürdürüyor. Bayram sabahı bütün erkek, kadın ve çocuklar, düz alanlarda bayram namazını kılıyor. Daadap Kampı’nda Türkiye’den başta Cansuyu olmak üzere, ona yakın yardım kuruluşu kurban kesiyor, gıda dağıtıyor, sağlık ve yetim merkezi açarak yardımda bulunurken, Arap ülkeleri ve İran’ın da yardım teşkilatları faaliyette bulunuyor.

Ahmet YAVUZ - Milli Gazete

02-01-2013