Kış geldi, kardeşin üşüyor

Ağır kış şartlarının yaklaşması ile birlikte Cansuyu Derneği de Suriye için yeni yardım seferberliğine başlıyor. Yardım Kampanyası çerçevesinde gerçek muhtaçlara ulaşmak hedefleniy

 

Cansuyu Derneği, “Sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır” sloganıyla, tüm Türkiye ve dünyanın birçok bölgesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya ve onlara maddi ve manevi her şekilde destek olmaya devam ediyor.

 

Ağır kış şartlarının yaklaşması ile birlikte Cansuyu Derneği de Suriye için yeni yardım seferberliğine başlıyor. Yardım Kampanyası çerçevesinde gerçek muhtaçlara ulaşmak hedefleniyor.  Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü iç savaş öncesi olduğu gibi bugün de Suriye halkının yanında olduklarını, onlara maddi ve manevi desteği ilke edindiklerini ifade etti. Köylü, herkesin din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın tüm mültecilere sahip çıkması gerektiğini ve her kesimin elinden geleni yapmak zorunda olduğunu vurguladı. Köylü konuşmasını söyle sürdürdü: “Suriyeli tüm kardeşlerimize ulaştırılmak bir yardım kampanyası başlattık. Bu sayede gerçek muhtaçlara ulaşmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımız ve hayırseverlerimizden de bu konuya hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Bizler hangi din ve kavime mensup olursa olsun ülkemizde ki mültecilere sahip çıkmak zorundayız.En kısa sürede tüm mültecilerin sorunlarının bitmesini, ülkelerinde barış ve huzurun sağlanmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

Cansuyu Suriye’li kardeşlerimize de elini uzatıyor ve onlara 4 farklı koldan yardımlarını ulaştırıyor. Bu kollar şöyledir;


1: TÜRKİYE İÇİ YARDIMLAR

 

Türkiye içerisine dağılmış Suriyeli kardeşlerimize yönelik bütün temsilciliklerimiz aracılığı ile çeşitli yardım dağıtımları her fırsatta yapmaya devam ediyoruz. Bu çalışmamız aralıksız her gün sürüyor.

 

2: TÜRKİYE İÇİNDEKİ KAMPLARDA YAPTIĞIMIZ YARDIMLAR

 

Türkiye içerisinde çeşitli sınır ilçelerinde kurulmuş olan kamplara da Kaymakamlar aracılığı ile bildirilen ihtiyaç listeleri dahilinde yardımlarımız sürmektedir.

 

3: SURİYE İÇİNDE YAPTIĞIMIZ YARDIMLAR

 

Suriye içlerine de zaman zaman gönderdiğimiz yardım konvoyları aracılığı ile yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Özellikle Halep bölgesine gönderdiğimiz yardımlar büyük önem taşıyor.

 

4: LÜBNAN’DAKİ SURİYELİ MÜLTECİLERE YÖNELİK YAPTIĞIMIZ YARDIMLAR

 

Suriye’deki iç savaş nedeniyle Lübnan’a kaçan Suriyelilerin durumları Türkiye’deki mültecilerden daha zor durumdadır. Bu nedenle zaman zaman Lübnan’daki mültecilere yönelik de yardım çalışmalarımız olmaktadır.

04-11-2016