Kurban seferberliği başladı

Cansuyu Yardımlaşma Derneği önümüzdeki Kurban Bayramı için bütün hazırlıklarını tamamladı.

Cansuyu Yardımlaşma Derneği önümüzdeki Kurban Bayramı için bütün hazırlıklarını tamamladı. Her yıl Kurban Bayramında yeryüzünün birçok coğrafyasındaki ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren dernek, bu yıl da muhtaç, mazlum ve yoksulları sevindirecek. Kurban için 6 ayrı bölge ve kurban bedeli belirleyen dernekten yapılan açıklamada; “Kurban Allah’a yakınlaşmak, muhtaçla paylaşmaktır. Hayırsever kardeşlerimizin bağışları ile bu yıl da on binlerce mazluma Anadolu’nun selamını ulaştırmak istiyoruz” denildi.

*******

Yıllardır yurt içinde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde düzenlediği kurban organizasyonları ile ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren Cansuyu Yardımlaşma Derneği, bu yıl da muhtaç, mazlum ve yoksulları sevindirecek. Dernek, bu yıl da hayırseverlerin kurbanlarını dünyanın dört bir tarafında ve Türkiye’de vekaletle kesecek. Kurban için 6 ayrı bölge ve fiyat belirlendi. Kurban bağışı yapmak isteyenler için fiyatlar şöyle; “Afrika: 230 Lira (Somali, Etiyopya, Kenya, Nijer, Mali, Burkina Faso, Çad, Togo, Benin ve Kamerun), Asya: 250 Lira (Moro, Pakistan, Afganistan, Bangladeş), Arakan ve Çeçen Kampları 300 Lira, Filistin Kampları ve Balkanlar: 400 Lira, Türkiye: 500 Lira ve Gazze: 600 lira.”

CANSUYU KURBAN’A HAZIR

Bir yıl boyunca evlerine hiç et girmeyen ihtiyaç sahiplerine, hayırseverlerin kurbanlarını ulaştıracak olan Cansuyu, hangi bölge ve ülkede ne kadar kesim yapılacağını mağduriyet ve muhtaçlık durumuna göre tespit etti. Dernek, kurban kesimi yapılacak bölge ve ülkelerdeki partner kurum ve kuruluşlar ile irtibat kurarak bütün hazırlıkları tamamladı. Kurbanlıklar, Cansuyu’nun görevlendireceği kişiler tarafından satın alınacak ve Kurban Bayramı’nın 3. gününün ikindi vaktine kadar, belirlenen noktalarda kesilerek ihtiyaç sahiplerine et olarak dağıtılacak.

DÜNYA MAZLUMLARI İÇİN CANSUYU OLUYORLAR

Kurban için bütün hazırlıklarını tamamlayan dernekten yapılan açıklamada ise Cansuyu’na güvenen hayırseverlerin emanetlerini gerçek muhtaçlara ulaştıracak olmanın heyecanı içerisinde oldukları ifade edildi. Bundan önceki kurban organizasyonlarını eksiksiz bir şekilde tamamladıklarının altının çizildiği açıklamada bu Kurban’da da emanetlerin gerçek sahiplerine ulaşabilmesi için bütün hazırlıkların tamamlandığı ifade edildi.   

VEKALETLE KESİLİP KAYITLARI TESLİM EDİLİYOR

Kurbanların vekaletle kesildiği ve kesimlerin kayda alınıp hayırseverlere dijital ortamda teslim edildiğinin özellikle belirtildiği açıklamada; “Vekaletle kurban kesmek İslam Hukukuna göre uygun bir çözümdür. Biz de kurban kimin adına bağışlanmışsa ismini bizzat okutmak suretiyle vekaletini gerçekleştiriyoruz.  Vekaletlerini veren hayırsever vatandaşlarımızın gönlü rahat edebilir. Derneğimiz kurbanı kurban olarak kesiyor ve etini de kurban olarak dağıtıyor. Kurban Allah’a yakınlaşmak, muhtaçla paylaşmaktır. Hayırsever kardeşlerimizin bağışları ile bu yıl da on binlerce mazluma Anadolu’nun selamını ulaştırmak istiyoruz ” denildi.

KURBAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

Kurbanlarını Cansuyu’na bağışlamak isteyen yardımseverler kurban bedellerini banka hesap numaralarına havale yoluyla ya da www.cansuyu.org.tr internet adresinden kredi kartı yolu ile de bağışlarını gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca kurban bağışı yapmak isteyenler kurban bedellerini makbuz karşılığı temsilciliklere elden teslim edebiliyorlar. Kurban bedelini havale ederken adına kurban kesileceklerin ad, soy ad, telefon (tercihen cep telefonu) bilgilerinin banka dekontunun açıklama kısmına yazılması, kurban kesimi yapıldıktan sonra kendilerine mesajla bilgi verilmesi açısından önem arz ediyor.

Hayırseverler, kurban bedellerini Ziraat Bankası, Vakıfbank, Türkiye Finans, Kuveyt Türk  şubelerindeki CANSUYU KURUMSAL TAHSİLAT hesaplarından ve PTT'deki posta çeki hesabına havale yoluyla ya da www.cansuyu.org.tr internet adresinden kredi kartı yolu ile de gerçekleştirebilecek. Ayrıca isteyenler kurban bedellerini makbuz karşılığı derneğin 22 ildeki temsilciliklerinden elden teslim edebilecek. Derneğin Genel Merkez iletişim numarası şöyle; 0312 285 20 03

 

2012 YILI KURBAN BEDELLERİ

Afrika: 230 Lira (Somali, Etiyopya, Kenya, Nijer, Mali, Burkina Faso, Çad, Togo, Benin ve Kamerun)

Asya: 250 Lira (Moro, Pakistan, Afganistan, Bangladeş)

Arakan ve Çeçen Kampları: 300 Lira

Filistin Kampları ve Balkanlar: 400 Lira

Türkiye: 500 Lira

Gazze: 600 lira

02-01-2013