Mali’de Cansuyu Camisi Açıldı

Cansuyu Mali’nin Başkenti Bamako’da Cansuyu Camii’nin açılışını yaptı.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afrika’nın yoksul ülkelerinden Mali’nin Başkenti Bamako’da hayırsever vatandaşların yardımları ile yaptırdığı Cansuyu Camii’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa bölgenin yetkili isimleri, bölge halkı, Cansuyu Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz ile Dış ilişkiler Koordinatörü Mesut Ceylan katıldı.

 

2500 metrekarelik arsa üzerine 510 metrekare olarak inşa edilen Camii bölgedeki büyük bir ihtiyacı karşılayacak ve 1200 kişi ibadetini gerçekleştirebilecek. Camii’nin yapımında bir imam odası, bayan ve erkek tuvaletleri ile abdest almak için şadırvan bulunuyor. Ayrıca bölgedeki temiz su ihtiyacının karşılanması için cami avlusunda bir de su kuyusu açıldı.

 

Gerçekleştirilen faaliyet hakkında açıklamalarda bulunan Ahmet Yorulmaz şunları söyledi:“ Gerçek muhtaçlara ulaşmayı kendisine amaç edinen derneğimiz dünyanın dört bir yanındaki faaliyetlerine devam ediyor. Cansuyu Afrika’nın birçok ülkesinde camiler, okullar ve külliyeler inşa ederek kalıcı eserler bırakıyor. Bizlerde bu yardımlar kapsamında son olarak Batı Afrika Ülkesi Mali’nin Başkenti Bamako’da Cansuyu Camii’nin açılışını gerçekleştirdik. Bölgedeki büyük bir eksikliği karşılayacak olan Camii 1200 kişinin kolayca ibadet etmelerini sağlayacak.” dedi.  

 

İlerleyen süreçlerde caminin yanında bir de okul açılacağını belirten Yorulmaz: “ Cansuyu Camimizi 2500 metrekarelik büyük bir alana açtık, inşallah ilerleyen süreçte bu bölgeye bir de okul açarak buranın külliye şeklinde kullanımını sağlayacağız. Hayırsever vatandaşlarımızın da desteği ile bölgedeki yardımlarımız ve faaliyetlerimiz devam edecek.” dedi.

06-10-2020