MALİ’DE TEMİZ SU KUYULARI AÇTIK

Cansuyu Derneği Mali’de 15 temiz su kuyusu açılışı gerçekleştirdi.

 

Cansuyu Derneği dünyanın en yoksul ülkelerinin başında gelen Mali’de insanların temiz su ihtiyacını karşılamak için su kuyuları açmaya devam ediyor.

 

Daha önce Mali’de birçok su kuyusu açılışı yapan Cansuyu ekipleri, son olarak Başkent Bamako’dan sonra ülkenin en büyük kenti olan Segou’da 5 tane, bir diğer mazlum kent olan Bla’da 8 tane ve Kati bölgesinde de 2 tane olmak üzere toplamda 15 tane temiz su kuyusu açılışı gerçekleştirdi.

 

Açılışa Cansuyu Dış İlişkiler Koordinatörü Mesut Ceylan, Cansuyu Kameramanı Ahmet Akdoğan ve bölge halkı katıldı. Cansuyu ekibini büyük bir coşkuyla karşılayan bölge halkı, temiz içme suyuna kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar. Dualar edip bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiler. 

 

Açılışta konuşma yapan Mesut Ceylan dünyanın en muhtaç ülkelerinden Mali’deki su kuyusu çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. Ceylan: “ Bölgede temiz su sıkıntısından dolayı insanlar ihtiyaçlarını çamurlu sularda gideriyorlar, bu sebepten dolayı özellikle çocuklar birçok hastalığa yakalanıyorlar. Cansuyu Derneği olarak en çok hangi bölgede temiz suya ihtiyaç olduğunu tespit ediyoruz ve o bölgede çalışmalarımızı yapıyoruz. Daha önce binlerce su kuyusu açtık. İnşallah temiz suya ihtiyaç olan her yerde kuyularımızı kardeşlerimize ulaştırmaya devam edeceğiz.” dedi.  

 

Cansuyu ekipleri daha sonra Türkiye’den hayırsever vatandaşların bağışladı adak, akika ve şükür kurbanlarını keserek 2500 muhtaca dağıttı.

10-12-2018