MALİLİ MUHTAÇLARA CANSUYU OLDUK

Mali'de gıda ve canlı hayvan dağıtımları yapıldı

 

Nerede gerçek bir muhtaç varsa orada olmayı kendine şiar edinen Cansuyu Derneği faaliyetlerine devam ediyor.

 

Geçtiğimiz günlerde Afrika’nın yoksul ülkelerinden Mali’nin kuzeyinde bulunan Mopti bölgesinde 2 kabile arasında büyük bir çatışma çıkmıştı. Bu çatışma sonucunda binlerce insan canlarını kurtarmak için Mali’nin Başkenti Bamako’ya sınır olan Kolikoro bölgesindeki Niamana mahallesine göç ettiler.

 

Cansuyu Derneği göç edip kamp kuran Malili muhtaçlara yardım elini uzattı. Zor şartlar altında yaşayan ve yiyecek bulmakta zorlanan muhtaçlara içerisinde temel yiyeceklerin olduğu gıda dağıtımları yapan Cansuyu ekipleri, 1200 muhtaca ulaşıp gıda paketlerini dağıttı.

 

Daha sonra Mali’nin Senou Medine köyünde 100 adet canlı hayvan dağıtımı yapıldı. Bu yapılan dağıtımlar hem bölgelerdeki hayvancılığı geliştirip insanların ekonomik açıdan kalkınmasını amaçlıyor hem de muhtaçların günlük gıda ihtiyaçlarını karşılıyor.

 

Mali’de yapılan yardım organizasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Mesut Ceylan: “ Dünyanın en yoksul ülkelerinden birisi olan Mali’de gıda yardımları ve canlı hayvan dağıtımları yaptık. Önce Mopti bölgesinde çıkan çatışmalardan kaçıp, Kolikoro bölgesinde hayvan pazarı ve büyük bir çöplüğün yanında kamp kurmak zorunda kalan kardeşlerimize gıda yardımında bulunduk. Burada insanlar gerçekten zor şartlar altında yaşıyorlar. Cansuyu Derneği olarak burada bulunan kardeşlerimize gıda yardımında bulunduk. Ayrıca Senou Medine köyünde 100 adet canlı hayvan dağıttık. İnşallah hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile bu bölgelerdeki faaliyetlerimiz devam edecek.” dedi.

13-03-2019