Mazlum Suriye halkının yanındayız

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Suriye’de acı çeken ve büyük bir katliama uğrayan Suriye halkı için 4 tır dolusu un gönderdi.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Suriye’de acı çeken ve büyük bir katliama uğrayan Suriye halkı için 4 tır dolusu un gönderdi. Adana’dan yola çıkan konvoy Suriye içlerine giderek yardıma muhtaç Suriye halkına un dağıtacak.

 

ANADOLU HALKININ SURİYE’Lİ KARDEŞLERİNE HEDİYESİDİR

 

Konvoyun yola çıkışı öncesinde Adana’da yapılan basın açıklamasında konuşan Cansuyu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Cemalettin Lafçı; “Bu yardımlar tamamen halkımızın bağışları ile alınmış olup Anadolu halkının zor günler yaşayan Suriyeli kardeşlerine hediyesidir” dedi.  Yardımların tamamen halkımızın bağışları ile alındığını söyleyen Lafçı; “Bu unlar Anadolu halkının zor günler yaşayan Suriyeli kardeşlerine hediyesidir. Adana’dan yola çıkan 4 Tır dolusu Un ile Suriye içlerine gidilerek dağıtım yapılacaktır. Mazlum kardeşlerimiz için derneğimiz daha önce olduğu gibi bugün de hassasiyetle çalışmaktadır. Cansuyu Derneği, iç savaş öncesinde olduğu gibi bugün de Suriye halkının yanındadır. Mazluma dini sorulmaz. Biz, Suriye’nin büyük katliamlara uğrayan mazlumlarına hayırsever Anadolu halkının selamını ve yardımlarını ulaştırmak için yola çıkmış bulunuyoruz” dedi.

 

SURİYE’DEKİ VAHŞET DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE YAPILIYOR

 

Cansuyu Derneği’nin “Sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır” sloganıyla, bütün Türkiye ve dünyanın birçok bölgesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşan, onlara maddi ve manevi her şekilde destek olmayı ilke edinen bir yardım kuruluşu olduğunu ifade eden Lafçı; “Amacımız; afet, savaş, terör gibi olağanüstü ve olağan zamanlarda yurt içindeki ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine her türlü yardımda bulunmaktır.  Bu nedenle Suriye’deki mazlum kardeşlerimiz için yeniden yollara düşüyoruz.  2011 yılının Mart ayında Suriye’de başlayan kanlı olaylar bitmek bilmiyor.  İnsanlık dışı uygulamalara bütün dünya şahit olmaktadır. Kardeş Suriye halkı büyük bir katliama uğramaktadır” şeklinde konuştu.

 

BU SAVAŞ BİR AN ÖNCE BİTMELİ

 

Cansuyu Genel Başkan Yardımcılarından Murtaza Özkanlı da basın toplantısı yaptığı konuşmada Suriye’de devam eden ve binlerce kardeşlerinin katledilip, yüz binlercesinin evinden, yurdundan olmasına neden olan bu kanlı savaşın bir an önce sona ermesi noktasında herkesin elinden geleni yapması çağrısında bulundu.  Ulusal ve yerel medyanın yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısına Cansuyu Ankara Temsilcisi Şükrü Gök’ün yanı sıra bazı bağışçılar da katılım sağladılar. 









 

07-03-2013