Memur-Sen, Kurban vekaletlerini Cansuyuna emanet etti.

Memur-Sen, Cansuyu Derneği’ni ziyaret ederek kurban vekaletini teslim etti.

 

Cansuyu Derneği Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen ziyarette Memur-Sen heyetini Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü ağırladı. Cansuyu Derneği Genel Başkan Yardımcılarının da hazır bulunduğu ziyarette çeşitli konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Memur-Sen’in şimdiye kadar verdiği destekleri hatırlatarak bir emek örgütü olarak önemli bir misyonu üstlendiğini ifade etti. Yardımlarından ve ziyaretlerinden ötürü Memur-Sen’e teşekkür eden Mustafa Köylü 2020 Kurban Bayramı’nda yapacakları organizasyona değindi.

 

Köylü: “Her yıl kriz bölgeleri başta olmak üzere nerelerde muhtaçlık ve insani kriz varsa oraları önceleyerek dünyanın dört bir yanındaki muhtaçlara ulaşmaya gayret ediyoruz. Bu yıl da kesim yapacağımız bölgeleri belirledik, inşallah 2020 Kurban Organizasyonlarımız kapsamında 27 ülkede ve 60 farklı bölgede kesim yapacağız.” dedi. 

 

Küresel Salgın’a karşı organizasyonlarda planlamalar yaptıklarından bahseden Köylü: “Pandemi dolayısıyla dünya üzerindeki sıkıntılar devam ediyor. Bazı bölgelere giriş çıkışlar yok ve Afrika’da bu salgın artışını sürdürüyor. Bizde buna göre planlamamızı yaptık. Bazı bölgelerde ekiplerimizi göndererek kesim yapacağız bazı bölgelerde ise oralarda bulunan elemanlarımız ve partner kuruluşlarımız vasıtasıyla kesim yapacağız.  Her halükarda Kurban Bayramı’nın 3. günü ikindi vaktine kadar bize emanet edilen kurbanlar ekiplerimiz tarafından satın alınacak, kesilecek ve kesilen bölgelerdeki muhtaçlara et olarak dağıtılacak.” dedi.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise bir emek hareketi olarak Memur-Sen’in sosyal sorumluluk ve yardımlaşma kampanyalarında da yer almaya gayret gösterdiğini ifade ederek yardımlarda aracı oldukları için Cansuyu Derneği’ne teşekkür etti.

 

Cansuyu Derneği’nin ülkedeki önemli yardım kuruluşlarından biri olarak Memur-Sen’in bağışlarını her zaman mağdur ve muhtaçlara en doğru şekilde ulaştırdığını ifade eden Yalçın, Memur-Sen’in her zaman dayanışmaya hazır olduğunu belirtti.

 

 

Yalçın Kurban Bağışını Yemen’e Yaptı

 

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde derneğin çalışmaları hakkında da bilgi alan Yalçın, Yemen’e ulaştırılmak üzere kurban bağışında bulundu. Kurban bağışı nedeniyle Yemen’deki gelişmelere değinen Yalçın, ülkenin 6 yıldır devam eden acımasız bir savaş ile dünyanın en yoksul ülkelerinden biri haline geldiğine dikkat çekti. Ülke nüfusunun tamamına yakının insani yardımlara muhtaç olduğunu ifade eden Yalçın, Covid-19 salgınının ülkeye sıçraması durumunda ise durumun daha kötüye gidebileceğinden endişe ettiğini söyledi.

 

Birleşmiş Milletler ’in raporuna dikkat çeken Yalçın, ülkede özellikle yaşlı ve çocukların yetersiz beslenmeden hayatlarını kaybettikleri bir durumda Cansuyu gibi yardım kuruluşlarının faaliyetlerinin önemini arttırdığını vurguladı.

20-07-2020