Midemin Aldığı Kadar Yiyorum, Gerisini Bağışlıyorum

İsmail Aydın, Cansuyu'na bağışta bulunan on binlerce hayırseverden sadece biri. Ankara'nın Altındağ İlçesi'nde yaşıyor. Kendisini yardım etmeye adamış.

İsmail Aydın, Cansuyu'na bağışta bulunan on binlerce hayırseverden sadece biri. Ankara'nın Altındağ İlçesi'nde yaşıyor. Kendisini yardım etmeye adamış. Emekli müezzin olan İsmail Aydın, 70 yaşında olmasına rağmen dinamizminden bir şey kaybetmemiş. 'Allah uzun ömür verse de daha çok kişiye yardım etsem' diyerek içindeki yardım etme azmini ortaya koyuyor İsmail Aydın. Etrafında her zaman yardımsever kişiliğiyle tanınan İsmail Amca, 18 yıl önce hayat arkadaşını kaybetmiş. O günden itibaren de Ankara'da tek başına yaşıyor. Maddi anlamda dünyada kazanılanların dünyada kalacağını ifade eden İsmail Aydın, o yüzden içindeki yardım etme duygusunu 'Midemin aldığı kadar yiyorum. Gerisini bağışlıyorum' sözleriyle açıklıyor. Emekli maaşı ve kira gelirinin dışında bir gelirinin olmadığını ifade eden Aydın, 'Daha çok olsa da daha fazla kişiye yardım edebilsem' diyor.

Ramazan'da, Kurban'da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Cansuyu'na bağışta bulunan İsmail Aydın, 'Su kuyusu' projesini de unutmamış. Daha önce kendisi, rahmetli eşi ve kızı adına bağışladığı su kuyusu Kamerun'da açılmış. Açılan su kuyusunun görüntüleri kendisine ulaşan İsmail Aydın duygulu anlar yaşamış. Rahmetli anne ve babası ile hayatta olan ablası adına da bir kuyu daha bağışlamış. İsmail Amca'nın bağışladığı ikinci kuyu da Çad'da hizmete girdi. Afrika'da açtırdığı kuyulardan akan suyu görmek onun için en büyük mutluluk kaynağı.

Cansuyu'na her fırsatta bağışta bulunan İsmail Aydın, su kuyusu projesinden İstanbul'da kızının evinde televizyon izlerken haberdar olmuş. O güne kadar böyle bir projeye katkıda bulunamadığı için üzüntü duymuş. Hemen Cansuyu Derneği ile irtibata geçen İsmail Amca, ilk kuyusunu bağışlamış.

Yaklaşan Ramazan'da, Afrika'daki ihtiyaç sahiplerinin kendi açtırdığı kuyulardan iftarlarını açacaklarını düşününce büyük bir huzura kavuştuğunu ifade eden İsmail Amca, bu huzuru yaşamasında aracılık eden Cansuyu'na da dua ediyor: 'Allah sizden razı olsun'.

Afrika'ya 71 su kuyusu

Cansuyu, Afrika'ya yönelik sürdürdüğü proje kapsamında 20 kurak bölgeyi daha suya kavuşturdu. Açılan kuyularla birlikte Su Kuyusu Projesi kapsamında açılan kuyu sayısı 71'e ulaştı. Susuzluk ve kuraklık nedeniyle ölümlerin yaşandığı bölgelerde Cansuyu'nun açtığı su kuyuları ile bölge halkı içme suyu ihtiyacını sağlıklı kaynaklardan karşılıyor. Cansuyu, Kamerun'un Logme, Mblame, Moukta, Woulkıo Kale, Kagle, Larıskı, Amfarah, Marafıne, Daagga Village Kousseri ve Çad'ın Khaloua Charı40, Khaloua Djalabıe, Rıdına II, Amrıguebe, Ndjarı Chadar3, Hıle Houdjaj, Ndjarı Blama Tom, Souk Baggar, Masdjıd Charı30, Dıguel III bölgelerinde açtığı 20 su kuyusu susuzluktan kırılan Afrikalıların yüzünü güldürdü.

Kuyulara hayır sahiplerinin isimleri verildi

Türkiye'deki hayırseverlerin bağışlarıyla açılan her kuyuya hayır sahibinin ismi verildi. Derinlikleri 40-60 metre arasında değişen su kuyuları dualarla hizmete açıldı. Cansuyu'nun Afrikalılara hediye ettiği su kuyuları ile birlikte Afrikalılar, sağlıksız su ve yaşam koşulları sonucu ortaya çıkan kolera, ishal vb. hastalıklara yakalanma riskinden uzaklaşmış oldu. 

02-01-2013