Minik yüreklerin harçlıkları Suriye’ye

Anaokulu öğrencilerinden Suriye hassasiyeti. İstanbul Esenler’de eğitim gören Minik Kelebekler Anaokulu Öğrencileri, harçlıklarını birleştirerek topladıkları 742 lirayı Cansuyu Yar

 

Anaokulu öğrencilerinden Suriye hassasiyeti. İstanbul Esenler’de eğitim gören Minik Kelebekler Anaokulu Öğrencileri, harçlıklarını birleştirerek topladıkları 742 lirayı Cansuyu Yardımlaşma Derneği aracılığı ile Suriyeli çocuklara gönderdiler.

***

Esenler Anadolu Gençlik Derneği’nin açtığı “Esenler Minik Kelebekler Anaokulu” öğrencileri bir süredir harçlıklarını biriktiriyordu. 742 liraya ulaşan harçlıklarını Suriye’de yaşanan insanlık vahşetinin en mağdur kesimini oluşturan kendileri gibi minik çocuklara göndermek istediler.  Öğretmenleri ile birlikte Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin İstanbul’daki temsilciliğine gelen öğrenciler harçlıklarını Suriye’deki kardeşlerine ulaştırılması için derneğe bıraktılar. Cansuyu Derneği İstanbul Temsilci Yardımcısı Veysel Bahtiyaroğlu’nun karşıladığı öğrencilere Cansuyu Derneği hakkında bilgi verildi.
 

KİRLİ SAVAŞIN İLK KURBANLARI ÇOCUKLAR

Minik öğrencilere tek tek hassasiyetleri nedeniyle teşekkür eden İl Başkan Yardımcısı Bahtiyaroğlu ise “Suriye’de çoluk çocuk demeden herkes kirli bir savaşa kurban ediliyor. Size oradaki kardeşleriniz için yaptığınız bu büyük hassasiyet nedeniyle çok teşekkür ediyorum.  Yardımlarınız Suriyeli kardeşlerinize, sizin arkadaşlarınıza ulaşacak ve bununla alakalı size de bilgi vereceğiz. Bütün hayatınız boyunca dünyanın her tarafındaki mazlum ve mağdur çocuklar için aynı hassasiyeti göstermenizi Rabbimden diliyorum” diye konuştu.
 

“SURİYELİ ÇOCUKLAR İÇİN ÇOK ÜZÜLÜYORUZ”

Esenler Minik Kelebekler Anaokulu’nda eğitim gören çocuklar da Suriye’deki katliamları televizyonlarda izledikleri ve çok üzüldüklerini ifade ederek kendi aralarında para toplamaya karar verdiklerini söylediler.  Minik yürekler, kendi aralarında yine harçlıklarını biriktirmeye devam edeceklerini de ifade ettiler.  


.

07-03-2013