Moğolistan’da 35 Bin Muhtaca Kurban Eti

Cansuyu Moğolistan ekibimiz hazırlıklarını tamamladı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Moğolistan’ın Bayan-Olgii kentinde 35 bin muhtaca kurban eti dağıtacak.

Türkiye’den 4 kişilik ekiple bölgeye giden ekip Moğolistanlı muhtaçlara Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından gönderilen emanetleri ulaştırmak için hazırlıklarını tamamladı.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına konuşan Moğolistan Kurban ekip başı Harun Akdemir; “Türkiye’den hayırsever bağışçılardan teslim aldığımız kurban vekaletlerini ulaştırmak için, yaklaşık 16 saat ve 3 aktarmayla Moğolistan’ın Bayan-Olgii kentine ulaştık. Yüzde doksanı yardıma muhtaç Kazak Müslümanlardan oluşan kentte, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak 35 bin muhtaca kurban eti ulaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Kurban Bayramı’na hazır olduklarını belirten Akdemir: “Arefe günü itibariyle dağıtım yapılacak aileleri netleştirdik, kesim yeri hazırladıklarımızı tamamlayıp kurbanlarımızı kontrol edip satın aldık. Yarın bayram namazından sonra kesimlere başlamayı planlıyoruz. Ekibimizle beraber titiz bir çalışma yürütüyoruz. Türkiye’den gönüllü olarak gelen ekip arkadaşlarım Tolgahan Taşdemir, Muhammed Emin Kaya ve Oğuzhan Aydın kardeşlerime fedakarlıklarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

10-08-2019