Moritanya’da Kurban Heyecanı

Cansuyu Derneği ekipleri 2020 yılı Kurban çalışmaları için Kurban Bayramı'nda Moritanyalı kardeşlerinin yanındaydı.

Afrika, Asya, Balkanlar, Ortadoğu ve Türkiye başta olmak üzere 60 farklı bölgede kurban çalışması gerçekleştiren Cansuyu ekipleri,  mazlum coğrafyalara, derneğe bağışlanan kurbanları ulaştırdı.

 

Afrika’nın mağdur ve mazlum ülkelerinden biri olan Moritanya’daki çalışmalarını başkent Nauokchott’a bağlı ilçelerde ve 300 km mesafede bulunan Aleg şehrinde kurbanlıkların seçimi, kesim ve dağıtım yapılacak bölgelerin tespiti için yoğun tempoda çalışmalarını tamamlayan Cansuyu Moritanya ekibi bayram namazının ardından kesimleri gerçekleştirdi. Kurban kesimlerinin ardından etleri bölgedeki binlerce muhtaca dağıttılar.

 

 

“BU COĞRAFYA İLE GÖNÜL BAĞIMIZ VAR”

 

Çalışmalar hakkında açıklama yapan Cansuyu Moritanya Yardım Koordinatörü Seyit KÜÇÜK, kurbanlıkları seçtikten sonra bayram namazının ardından kesim ve dağıtım işlerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkent Naoukchott ve Leg şehirlerine bağlı kırsal ve mahrum bölgelerde dağıtımlarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Seyit KÜÇÜK, "Cansuyu Derneğimize kurban bağışlayan hayırsever insanlarımızın emanetlerini hayırlısıyla yerlerine ulaştırdık. Kurbanlarımızı aldık, kesim ve dağıtımlarını yaptık. Kurbanları İslami usullere uygun olarak her hayvanın başında bağışçıların isimlerini okuyup vekâletleri devrederek kestik ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize et olarak ulaştırdık. Buradaki ailelerin bayram sofralarına ve bayram sevinçlerine ortak olacak; şu an üç kıtada bulunan gönüllü arkadaşlarımızla birlikte Cansuyumuza emanet edilen kurbanları usulüne uygun şekilde kesip, gönül bağımızın bulunduğu bu coğrafyalarla bağlarımızı güçlendirdiğimiz için çok mutluyuz." dedi.

 

 

KURBAN KESİM DAĞITIM VİDEOSU

 

Türkiye'de ilk defa Kurbanların kesim videosunu göndermeye başlayan Cansuyu Derneği, 2010 yılından bu yana Kurban kesim ve dağıtım videolarını bağışçılara ulaştırıyor. Bayram süresince uzman ekiplerin kontrolünde yürütülen kesim  ve dağıtım işlemleri, ekip elemanlarından bir tanesinin vekâletleri kesimden hemen önce kesim yapacak kişiye vermesi ile başlar. Kesim öncesi, kesim anı ve dağıtım anı, kamera ile kayıt altına alınır. Kurban bayramından sonra ki süreçte, ülkelerinden dönen ekiplerin kameraya kaydettikleri görüntüler tek tek ve isim isim düzenlenerek internet ortamına kaydedilir. Bağışçılar kendilerine SMS ile gönderilen şifre ile www.cansuyu.org.tradresine girerek kurbanlarına ait kesim ve dağıtım görüntülerini izleyebilir.

 

Bağışçılara kurbanın kesildiğine dair SMS ile bilgilendirme de yapacak olan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afrika, Asya ve Avrupa’da 60 bölgede on binlerce hisse kurbanı vekâlet sistemi ile keserek, bu kurbanları bayram bitmeden et olarak ihtiyaç sahibi insanların sofralarına ulaştıracak.

04-08-2020