Nijer’de felaket giderek büyüyor

Dünyanın en fakir ülkelerinden Nijer’de bir süredir devam eden sel felaketi giderek facia haline alıyor. Son 100 yılın en büyük sel felaketinden etkilenen insan sayısı 400 Bin’i aş

Dünyanın en fakir ülkelerinden Nijer’de bir süredir devam eden sel felaketi giderek facia haline alıyor. Son 100 yılın en büyük sel felaketinden etkilenen insan sayısı 400 Bin’i aştı. On binlerce ev yıkıldı, tarlalar ve bahçeler sular altında kaldı. 100’ün üstünde insanın öldüğü sel felaketi nedeniyle bölgeye giden ilk yardım kuruluşu ise Cansuyu Derneği oldu.

Bütün dünyanın ilgisiz kaldığı Nijer’de Cansuyu Derneği, 20 bin civarında Nijerliye sahip çıktı. Derneğin 70 tondan oluşan ve 13 ayrı bölgede yapılan ilk erzak dağıtımına Başkent Niamey Valisi Mme Kane Aichatow Baulama ile Türkiye’nin Nijer Büyükelçisi Hasan Ulusoy da katıldı. Bayan Vali Baulama, sel mağduru olan ülkelerine sadece Türkiye’nin sahip çıkmasından dolayı Türkiye halkına minnettarlığını ifade ederken Nijer medyası da yardım dağıtımına büyük ilgi göstererek gazete ve Televizyonlarda geniş yer ayırdı.

NİJER / NİAMEY

Sel Nijer’i vurmaya devam ediyor. Normalin çok üstünde yağan yağmurlar Nijer nehrinin taşmasına neden oldu. Başkent Niamey dahil olmak üzere birçok şehir ve binlerce köyü sel bastı. 400 Bin kişinin etkilendiği sel felaketi nedeniyle on binlerce ev yıkıldı, tarlalar kullanılamaz hale geldi ve 100 civarında insan öldü. Sel felaketi hala devam ederken kayıpların artmasından da endişe ediliyor.

NİJER’E ULAŞAN İLK YARDIM EKİBİ; CANSUYU DERNEĞİ

Son 100 yıl içerisinde ülkeyi vuran sel felaketi nedeniyle Nijer devleti de bütün dünyaya acil yardım çağrısı yapıyor. Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Nijer’in kendi kaynakları ile böyle ağır bir felaketin altından kalkamayacağı belirtilirken bu çağrıya ilk ses veren ise Türkiye oldu. Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Türkiye’nin Nijer Büyükelçiliği tarafından yapılan yardım çağrısına olumlu yanıt vererek ilk ekibini bölgeye gönderdi. Ekip, sel felaketi nedeniyle bölgede oluşan ağır hasarı tespitin ardından acil erzak dağıtımına başladı.  

BAŞKENT VALİSİ VE TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ ERZAK DAĞITIMINA KATILDI

Bütün dünyanın ilgisiz kaldığı Nijer’de Cansuyu Derneği ilk etapta 20 bin civarında Nijerliye sahip çıktı. Derneğin 70 tondan oluşan ilk erzak dağıtımına Başkent Niamey Valisi Mme Kane Aichatow Baulama ile Türkiye’nin Nijer Büyükelçisi Hasan Ulusoy da katıldı. Bayan vali Baulama ile Büyükelçi Ulusoy, Niamey’in Harabanda bölgesinde yapılan yardım dağıtımı esnasında birer konuşma da yaparak hayırsever Türkiye halkına teşekkürlerini ilettiler. Büyükelçi Ulusoy, yardım çağrısına yanıt vererek bölgeye gelen tek yardım kuruluşu olan Cansuyu’na hassasiyeti için teşekkür ederken Vali Baulama da yardımın hızı ve yoğunluğu nedeniyle duygulandığını ifade etti. Sel mağduru olan ülkelerine sadece Türkiye’nin sahip çıkmasından dolayı Türkiye halkına minnettarlığını ifade eden ve hayırsever vatandaşlara teşekkür eden Baulama yardım dağıtımına da bir süre katıldı.

NİJER MEDYASI YARDIM DAĞITIMLARINA BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Dünyanın ilgilenmediği Nijer’deki sel felaketine sadece Cansuyu Derneği’nin ilgi göstermesi Nijer Medyasının da ilgisine yol açtı. Nijer medyası 13 ayrı bölgede yapılan yardım dağıtımına büyük ilgi göstererek geniş yer ayırdı.  Ülkenin en büyük gazete ve Televizyonları Cansuyu ekibi ile söyleşi de yaparak takipçilerine aktardılar.

02-01-2013