NİYAZİ-ZARİFE ERSOY KÜLLİYESİ AÇILDI

KAMERUN’DA KÜLLİYE AÇILIŞI YAPTIK

 

Cansuyu Derneği Kamerun’un Kouseri ilinde inşa ettiği Niyazi-Zarife Ersoy Külliyesi’nin açılışını gerçekleştirdi. 6 sınıf, 1 cami, 6 tuvalet ve idari binadan oluşan Külliyeye 2 sınıf daha eklenerek öğrencilere daha geniş faaliyet alanı sunuldu. Külliyede 324 öğrenci eğitim almakta olup, okuma yazma bilmeyen 60 yetişkin öğrenciye de ders verilmektedir. 9 öğretmenin görev yaptığı külliyede Okul sonrası Kur’an-ı Kerim dersleri de verilmektedir.

 

Külliyenin açılışı yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Açılışa; Kamerun’dan Milli Eğitim Yetkilisi, Bölgenin Mülki Amiri, Emniyet ve Askeri Yetkililer, Bölgenin Belediye Başkanı ve Bölgenin Sultanı katılırken, Türkiye’den de Cansuyu İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz, Külliyenin Sponsoru Erol Ersoy, Cansuyu Gönüllülerinden Ramazan Eryılmaz ile Osman Marasali, Dış ilişkiler Koordinatörlüğünden Fırat Aydın, Kameraman Adil Kurtar’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci velisi ve yerel halk katıldı.

 

Açılışla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cansuyu İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz, Cansuyu Derneği olarak Afrika’nın birçok ülkesinde kalıcı eserler yapmaya devam ettiklerini söyledi. Yorulmaz: “Çok şükür bir külliyenin açılışını daha yaptık. Niyazi-Zarife Ersoy Külliyesinin açılması ile okuma yazma oranı çok düşük olan bölgede ciddi bir ihtiyacı gidermiş olduk. Bir ülkenin Müslüman nüfusu ne olursa olsun kendi ülkelerinin idaresinde, okuma yazma oranının düşük olması sebebiyle eğitimli yöneticiler yer alamamaktadır. İnşallah bu tür okulların açılması ile eğitim alan insanların sayısı artarken kendi yönetimlerinde yer alacaktır.” dedi.

04-01-2018