Öğder’den Cansuyu’na Somali bağışı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Afrika’da kıtlık ve ölümlerin yaşandığı ülkelere yaptığı yardımlara destekler sürüyor.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Afrika’da kıtlık ve ölümlerin yaşandığı ülkelere yaptığı yardımlara destekler sürüyor. Şuurlu Öğretmenler Derneğe Ankara Şubesi de Ramazan’da verecekleri iftarları iptal ederek paralarını Somali halkına gıda yardımı olarak ulaştırılması için Cansuyu Ankara Şube Başkanı Şükrü Gök’e makbuz karşılığında teslim etti.

Teslim esnasında açıklama yapan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ankara Şube Başkanı Şükrü Gök, Öğder Ankara Şube Başkanı Numan Gökmen ile Ankara şube Sekreteri Mehmet Ölmez’e teşekkür etti. Dünya üzerinde yaşanmakta olan açlık ve ölümlere sessiz kalmayan, hassas davranan Öğder ve diğer kurum ve kişilerin üzerlerindeki vazifelerini yerine getirdiğini belirten Gök, bağışta bulunan vatandaşlara da teşekkür etti.

Öğder Ankara Şube Başkanı Numan Gökmen ise yaptığı açıklamada, Ramazan boyunca şube olarak verecekleri iftarları iptal ederek paralarını Cansuyu aracılığıyla Somali’de açlık çekmekte olan muhtaçlara göndermeye karar verdiklerini söyledi. Üyelerinin ve çevrelerinde bulunan kişilerin de katkılarıyla Somali gibi kuraklık, kıtlık ve açlık çeken insanların hiç değilse bir kısmına bir lokma yardımda bulunmuş olmasın hazzını yaşadıklarını belirten Başkan Gökmen, “Bizim gibi bazı konularda hassas olan kurum, kurulmuş ve kişiler elbette ki Somali’de açlık sebebiyle yaşanan ölümlere sessiz kalamayız. Somali’de ki açlıktan ölümle pençeleşmekte olan Müslümanlara yardım etmek bizim üzerimize Allah tarafından verilmiş bir vazifedir. Bu bağışımızı sağlayan başta üyelerimiz ve çevremizdeki insanlar olmak üzere, herkese teşekkür ederiz. Allah onlardan razı olsun, İnşallah hayırlarını kabul etsin” diye konuştu.

02-01-2013