Öğrenciler Cansuyu’nu ziyaret etti

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yardım faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Cemalettin Lafçı, “Muhtaç insanlara yardımcı olmak bizim imanımızın v

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yardım faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Cemalettin Lafçı, “Muhtaç insanlara yardımcı olmak bizim imanımızın ve inancımızın gereğidir” dedi.

Ferda Koleji öğrencilerini kabul eden Lafçı, öğrencilerin dernek faaliyetlerine ilişkin sorularını cevaplandırdı. Öğrencilere Cansuyu’nun yardım faaliyetlerine ilişkin yayın ve broşürlerindeh hediye eden Lafçı, nerede yardıma muhtaç insan varsa mutlaka oraya yardım götürdüklerini söyledi. Derneği kurarken gerçek muhtaçlara yardımı hedeflediklerini bildiren Lafçı. “Muhtaç insanlara yardımcı olmak bizim imanımızın ve inancımızın gereğidir. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun yardıma muhtaç, felakete uğramış, açlık çeken, barınma güçlüğü içerisinde olan bütün muhtaçlara yardım ediyoruz. Cansuyu, Türkiye başta olmak üzere 62 ülkede her alanda yardım faaliyetleri yürütüyoruz” diye konuştu.

Dernek olarak eğitim yardımlarına da önem ve ağırlık verdiklerini belirten Cemalettin Lafçı, “Cansuyu olarak önem verdiğimiz ve faaliyet gösterdiğimiz yardım alanlarından birisi de eğitim alanıdır. Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız bir protokol çerçevesinde yürüme engelli 2 bin civarında öğrencimize tekerlekli sandalye yardımında bulunduk. Bunun dışında yardıma muhtaç öğrencilerin barınma, gıda, giysi, kırtasiye ve ulaşım gibi bütün sorunlarını çözmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 Genel MüdürleriMesut Doğan ile Lise Müdürü Mustafa Böğürcü ile birlikte Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Ferda Koleji öğrencileri yardım faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Yardıma muhtaç insanların nasıl tespit edildiğinden yardımların nasıl ulaştırıldığına kadar merak ettikleri pek çok konuda sorularının cevabını bulan öğrenciler, bundan sonra Cansuyu’nun yardım faaliyetlerinde kendilerinin de gönüllü olarak hizmet etmek istediklerini dile getirdiler.

02-01-2013