Öğretmenlerden Gazze Halkına Yardım

ÖĞ-DER Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz ve Ankara Şube Başkanı Mustafa Demir, kendilerine ulaştırılan nakdi yardımı Gazze'ye gönderilmek üzere CansuŞuurlu Öğretmenler Derneği Gaz

ÖĞ-DER Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz ve Ankara Şube Başkanı Mustafa Demir, kendilerine ulaştırılan nakdi yardımı Gazze'ye gönderilmek üzere CansuŞuurlu Öğretmenler Derneği Gazze'yi unutmadı. Şuurlu Öğretmenler Derneği Ankara Şubesi'ne gelen nakdi yardım Gazze'ye ulaştırılmak üzere Cansuyu Derneği'ne teslim edildi. ÖĞ-DER Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz ve Ankara Şube Başkanı Mustafa Demir, kendilerine ulaştırılan nakdi yardımı Gazze'ye gönderilmek üzere Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü'ye teslim etti.

Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, Gazze'deki mazlumların dertleriyle ilgilenmenin, onların sıkıntılarına ortak olmanın, onlara elimizden geldiğince maddi ve manevi katkıda bulunmanın bizim kardeşlik görevimiz olduğunu söyledi. Cansuyu'nun güvenilir bir yardım kurumu olduğunu bildikleri için Gazze'ye yapacakları yardımı Cansuyu üzerinden yapmayı bir görev olarak bildiklerini ifade eden Akkiraz, bundan sonra da şubelerden gelen katkıları Cansuyu aracılığı ile Gazze'ye göndereceklerini kaydetti. ÖĞ-DER'in Ankara Şubesi'nin Gazze için yapacağı nakdi yardımı teslim etmek için ziyarette bulunduklarını belirten Akkiraz, gösterdiği alicenap yardımlarından dolayı Cansuyu Derneği'ne teşekkür etti.

ÖĞ-DER Ankara Şube Başkanı Mustafa Demir, Gazze'de yaşananlara sesiz kalmalarının mümkün olmadığını belirterek, yönetim olarak aldıkları karar doğrultusunda okullardan sağlanan destekle Gazze'deki yaraların sarılmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Kendilerine ulaşan yardımlardan küçük bir çocuğun gönderdiği mektup ve küpelerin kendilerini çok etkilediğini belirten Demir, "Filistin'deki kardeşlerim aç dururken ben burada küpe takma hakkına sahip değilim" cümlesiyle başlayan mektubun toplumdaki duyarlılığın kanıtı olduğunu kaydetti.

Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü ise, dernek olarak vahşi saldırılarla harap olan Gazze'ye hayırsever vatandaşların yardımlarını ulaştırma gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Gazze'de bulunan Cansuyu ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlatan Köylü, birkaç koldan yardımları bölgeye transfer ettiklerini kaydetti. Toplumun Gazze'de yaşananlara  büyük bir hassasiyet gösterdiğini vurgulayan Köylü, bu hassasiyeti gösteren Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, Ankara Şube Başkanı Mustafa Demir ve diğer şube başkanlarına ayrı ayrı teşekkür etti.

02-01-2013