Özgür Moro’nun ilk hediyesi Anadolu’dan

Henüz birkaç hafta önce Filipinler Devleti ile anlaşarak Özgür ve Özerk Moro Yönetimini kuran Moro halkının ilk hediyesi Anadolu’dan geldi.

Henüz birkaç hafta önce Filipinler Devleti ile anlaşarak Özgür ve Özerk Moro Yönetimini kuran Moro halkının ilk hediyesi Anadolu’dan geldi.  Kurban Bayramı vesilesi ile bölgeye giden Cansuyu Yardımlaşma Derneği ekipleri 12 Binden fazla insana ulaşarak hayırsever Anadolu halkının kurbanlarını kesti ve muhtaçlara dağıttı.

**

Uzun yıllar boyunca Filipinler Devletinin zulmü altında inleyen ve büyük bir mücadele örneği göstererek zafere ulaşan Moro halkının ilk hediyesi Anadolu’dan geldi. Henüz birkaç hafta önce Filipinler Devleti ile anlaşarak Özgür ve Özerk Moro Yönetimini kuran Moro halkını mücadele döneminde yalnız bırakmayan Cansuyu Yardımlaşma Derneği, zafer günlerinde de yalnız bırakmadı.

MORO’DA 12 BİN 500 KİŞİYE KURBAN DAĞITILDI

Cansuyu Derneği’nin Moro Yardımları Koordinatörü Mustafa Gökhan Kahraman, ümmet olabilme bilinci ile yola çıktıkları Kurban çalışmasında Moro’daki Müslümanlarla bayramlaşma imkanı bulduklarını ifade ederek; “16 ayrı bölgede vatandaşlarımızın vekaletlerini verdikleri kurbanları tek tek kestik ve bunları ayrı ayrı kayda aldık. 12 Bin 500 kişiye bu yardımlar ulaştı ancak amacımız sadece kurban eti dağıtmak değil. Biz buraya Moro’daki kardeşlerimizle kucaklaşmaya, bayramlaşmaya ve omuz omuza olduğumuzu net bir şekilde ortaya koymak için geldik. İnşallah önümüzdeki süreçte de Moro halkının kalkınması noktasında her türlü imkanı değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

MORO HALKI TÜRKİYE’YE MÜTEŞEKKİR

Moro’daki halkın Filipinler Devletine karşı direnmesi ve sonunda zafere ulaşmasına vesile olan Moro İslami Kurtuluş Cephesi Genel Başkan Vekili Alim Ali Süleyman da, Cansuyu derneği başta olmak üzere bütün Türkiye’ye ve hayırsever vatandaşlara teşekkürlerini iletti. Türkiye’yi Osmanlı’dan itibaren bildiklerini ifade eden Ali Süleyman; “Türkiye yeniden Osmanlı gibi güçleniyor ve eli yeniden bize ulaşıyor. Bu ele katkı sağlayan ve Moro’daki muhtaçlara yardım eden herkese müteşekkiriz” şeklinde konuştu.

CANSUYU YERYÜZÜNE SELAMI YAYDI

Diğer taraftan, dünyanın birçok bölgesinde Kurban çalışması yapan Cansuyu Yardımlaşma Derneği’nin ekipleri yardıma muhtaç ülkelerde kurban kesimine başladı. Arakan’dan Moro’ya Afrika’dan Uzakdoğu’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu ülkelerine kadar savaş, işgal, doğal afet mağduru coğrafyalar başta olmak üzere farklı ülkelere giden Cansuyu Yardımlaşma Derneği ekipleri hayırseverlerin emanetlerini yerlerine ulaştırdı. Bayrama Perşembe ve Cuma günü giren ülkelerde kurban kesim ve dağıtımlarına başlanırken bazı ülkelerde ise bugün kesimler yapılacak. Dernekten yapılan açıklamada hayırseverlerin vekaletleri ile dünyanın birçok bölgesine kurbanların ve selamların ulaştırıldığı ifade edildi.

02-01-2013