Patani Ümmeti bekliyor

Ümmetin her tarafında kan ve gözyaşı var. Patani de bu ümmetin bir parçası. Yaptığımız ziyaretler ve belki bizim için küçük olan yardımlar onlar için bu bütünün bir parçası olarak

Ümmetin her tarafında kan ve gözyaşı var. Patani de bu ümmetin bir parçası. Yaptığımız ziyaretler ve belki bizim için küçük olan yardımlar onlar için bu bütünün bir parçası olarak hissetmeleri için önemli bir vesile oldu. Allah yardımseverlerin hayırlarını kabul etsin.

Patani'de bizim ziyaretimiz coşku ile karşılandı. Malum, geçen yıldan beri devam eden karışıklar sebebi ile bu yıl askeri darbe oldu Tayland'da. Darbe, uzun dönemdir merkezi yönetim ve Patanili müslümanlar arasında devam eden barış görüşmelerini de sekteye uğradı. Bu nedenle genel olarak Patani'de bir belirsizlik hakim. Askeri cunta yönetiminde Müslüman bölgesindeki güvenlik önlemleri daha da artırmış durumda. Bu baskıya rağmen Türkiye'den bizleri karşılarında görmeleri, İslam ümmetinin bir parçası olarak unutulmadıklarını onlara gösterdi. Bu yüzden farklı bir coşku hâkimdi Patani'de. 

Bu yıl yağmurların beklenenden az olmasının yanında bölgenin en önemli gelir kaynağı olan kauçuğun fiyatının düşmüş olması bölge ekonomisini olumsuz etkilemiş. Bu yüzden partnerimiz Patani İslam Üniversitesi yetkilileri Cansuyu'nun yardımlarının ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürdüğünü belirttiler. Hele o küçük kardeşlerimize uzattığımız ufak şekerleri alınca gözlerinde oluşan o tebessüm ve bacılarımızın duaları bize tüm sıkıntılarımızı unutturdu. İnşallah bu boynu büküklerin duası tüm ümmetin felahına vesile olur.

Öte yandan Tayland'da tutuklu bulunan Uygur kardeşlerimizin durumu içimizi parçaladı. Bu kardeşlerimiz ile alakalı olarak ayrı bir rapor hazırlamaya çalışmaktayız.

M. Musa Budak

12-01-2015