Ramazan´ın bereketini Pakistanlılarla paylaştık

Sofranızda onlara da yer açın' sloganıyla Ramazan çalışmalarını sürdüren Cansuyu Derneği ilk olarak açlık ve yoksulluğun yanında çatışmalar ve doğal afetlerle de mücadele eden Paki

Sofranızda onlara da yer açın' sloganıyla Ramazan çalışmalarını sürdüren Cansuyu Derneği ilk olarak açlık ve yoksulluğun yanında çatışmalar ve doğal afetlerle de mücadele eden Pakistan'a yardım götürdü. Svat Vadisi'ndeki çatışmalardan kaçıp Mardan şehrindeki kamplara sığının mültecilere gıda dağıtımı gerçekleştiren Cansuyu, düzenlediği iftar organizasyonu ile Ramazan'ın bereketini Pakistanlı ihtiyaç sahipleriyle paylaştı.

Ramazan yardımlarına Pakistan'dan başlayan Cansuyu, Mardan şehrindeki kamplarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Pakistanlılara gıda dağıtımında bulundu. Ramazan'ın başlamasıyla bölgeye ulaşan Cansuyu ekipleri, Svat Vadisi'ndeki çatışmalardan kaçıp Mardan'daki Jelali ve Sheyh Yasin mülteci kamplarına sığınan ve kendi ülkelerinde mülteci konumuna düşen Pakistanlılar için iftar organizasyonu düzenledi. Svat Vadisi'ndeki çatışmaların başlamasıyla birlikte bölgede yardım çalışmalarını sürdüren Cansuyu, Ramazan'ın bereketini Pakistanlı mağdur, mazlum ve afetzedelerle paylaştı.

Mardan şehrinde, yaşanan sel felaketi sonucu onlarca kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin evsiz kaldığı ve yüzlerce hayvanın telef olduğu bölgeleri de ziyaret eden Cansuyu ekipleri, bu bölgelerdeki afetzedelere gıda yardımında bulundu.

Kötü yaşam koşulları tehdit ediyor

Pakistan'daki yaşantı ve yardım faaliyetleri hakkında bilgi veren Cansuyu Derneği Genel Sekreteri Muhammet Polat, Svat Vadisi'nde yaşanan çatışmalar sonucu 1,5 milyon kişinin yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kaldığını bildirdi.  Mardan şehrindeki kamplara sığınan 1,5 milyona yakın Pakistanlının kendi ülkelerinde mülteci durumuna düştüğünü kaydeden Polat, bu kamplarda yaşayan insanların da kötü yaşam koşulları nedeniyle tehdit altında olduğunu vurguladı. Alt yapının yetersiz olduğu kamplarda, su yetersizliğinden dolayı salgın hastalıkların baş gösterdiğini ifade eden Polat,  yiyeceklerin yeterince temizlenememesinden dolayı da isal vakalarında artış gözlendiğini dile getirdi. Ayrıca susuzluk nedeniyle vücut temizliği yapılamamasından dolayı cilt hastalıklarında da önemli bir artış olduğuna dikkat çeken Polat, burada barınan insanların ölümle burun buruna yaşantılarını sürdürdüklerini ifade etti.

Zor koşullarda barınan mültecilere gıda dağıtımı yaptıklarını kaydeden  Muhammet Polat, iftar organizasyonu da düzenleyerek Ramazan'ın sevincini Pakistanlı kardeşleriyle paylaştıklarını söyledi. Mardan'da sel felaketinin yaşandığı bölgelerde de gıda dağıtımları gerçekleştirdiklerini belirten Polat, Pakistan'da yaraların sarılması için ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.

02-01-2013