SİERRA LEONE’DEKİ MAZLUMLARA CAN SUYU OLDULAR

Cansuyu Derneği Sierra Leone’nin Kono bölgesinde 20 su kuyusu açtı.

 

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2 milyardan fazla insanın temiz suya erişim sorunu yaşadığı dünyada “ Su Kuyusu Projesi” ile kurak bölgelerde yaşayan suya hasret insanlara temiz içme suyu ulaştırmayı sürdürüyor. Açılan su kuyuları, sadece temiz su ihtiyacını karşılamakla kalmıyor, çamurlu suyun neden olduğu birçok hastalığında önüne geçiyor.  

 

Batı Afrika Ülkesi olan Sierra Leone’nin Başkenti Freetown’a 300 km uzaklıktaki Kono bölgesinde su kuyuları açan Cansuyu ekibi, bölgedeki temiz su ihtiyacının giderilmesine vesile oldu. Bölge halkı açılan su kuyuları için şarkılar söyleyip mutluluklarını dile getirdiler.

 

Gerçekleştirilen organizasyon hakkında açıklamalarda bulunan Cansuyu Dış İlişkiler Koordinatörü Bayram Numan Köksal, insanı merkez alan bir anlayışla çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini belirtti. Köksal: “ Sierra Leone’nin Kono bölgesindeyiz. Maalesef bu bölgede temiz suya ulaşamayıp koleraya yakalanan ve vefat eden kişilerin olduğunu öğrendik ve burada 20 tane temiz, sağlıklı, içme su kuyuları açarak bölgenin temiz su ihtiyacını gidermiş olduk. Bölge halkı mutluluktan şarkılar söyleyip hayırseverler için dualar ettiler.” dedi.

 

Yapılan çalışmaların tebliğ niteliğinde de olduğunu vurgulayan Köksal: “ Bu ülkede Hristiyanlar yaşadıkları yerlerde Müslümanların su kuyularını kullanmalarını müsaade etmiyorlar. Biz açtığımız kuyuların hiçbir din ayrımı gözetilmeksizin halka açık olduğunu belirtiyoruz. İslam’ın güzelliğini görenler çok şaşırıyor, bu vesileyle aslında yapılan çalışmalar güzel bir tebliğ vazifesi görüyor.” dedi.

 


 

23-12-2020