Sinop'ta İmam Hatipli öğrenciler yarıştı

Sinop'ta İmam Hatip Lisesi öğrencileri yarıştı. Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce İmam-Hatip Liseleri arasında düzenlenen Hafızlık, Ezanı ve Kuran-ı K

Sinop'ta İmam Hatip Lisesi öğrencileri yarıştı. Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce İmam-Hatip Liseleri arasında düzenlenen Hafızlık, Ezanı ve Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın Sinop İl Finali Ayancık İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirildi. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yarışmaya katılan bütün öğrencilere ayakkabı ve giysi dağıttı.

ÖDÜLLER DE DAĞITILDI

Ayancık Müftüsü Basri Bektaş'ın jüri başkanlığında yapılan yarışma neticesinde Hafızlık dalında Boyabat İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Mehmet Demirci, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma dalında Sinop İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Hüseyin Arslan, Ezanı Güzel Okuma dalında Sinop İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Murat Balcan birinci oldular. Yarışmada birinci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, ikinci olan öğrencilere 2'şer çeyrek altın ve ahşap oyma rahle, üçüncü olan öğrencilere ise 1 çeyrek altın ile birer kilo bal hediye olarak verildi. Ayrıca  öğrencilere Cansuyu'dan ayakkabı ile giysi hediye edildi. Ayancık İmam Hatip Lisesi Müdürü Aydın Yılmaz Cansuyu'nun yaptığı yardımın çok anlamlı olduğunu söyledi. Öğrencilerin ayakkabı ve giysinin yanı sıra başta kırtasiye malzemeleri olmak üzere daha pek çok konuda yardıma ihtiyacı bulunduğunu belirtti.

GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞACAĞIZ

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ankara Temsilcisi Şükrü Gök, böyle bir yarışmaya katılan öğrencilere yardım dağıtmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını bildirdi. Öğrencilerin ödüllerini alırken ortaya koydukları mutluluğun kendilerini memnun ettiğini belirten Gök, yardıma ihtiyacı olan öğrencilerin sevinçlerinin ise görülmeye değer olduğunu söyledi. İlçede bulunan yardıma muhtaç öğrencilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyleyen Gök, Cansuyu bağışçılarına büyük iş düştüğünü kaydetti. Yapılan bağışlar için bütün hayırsever bağışçılara teşekkür eden Gök, bu tür yarışmaların desteklenmesinin öğrencilere teşvik olacağını belirtti.

02-01-2013