Somali Büyükelçisinden Cansuyu'na takdir...

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Somali’de ki açlığın giderilmesi için yaptığı faaliyetlerin her türlü takdirin üzerinde olduğunu bildiren Somali Büyükelçisi Kani Torun

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Somali’de ki açlığın giderilmesi için yaptığı faaliyetlerin her türlü takdirin üzerinde olduğunu bildiren Somali Büyükelçisi Kani Torun “Cansuyu Derneği’nin kesmiş olduğu bu kurbanlar ve Ramazan süresince dağıttıkları gıdalar, kurdukları aşevinde her gün binlerce insana dağıttıkları yemekler, insanların sıkıntılarının giderilmesi noktasında son derece önemlidir. Bu sıkıntılar hiç değilse bir müddet giderilmiş olacaktır. Cansuyu’nun yaptığı bu faaliyetler gerçekten takdire şayandır” dedi.
Kurban süresince Somali’nin 7 ayrı bölgesinde vatandaşlarımız tarafından bağışlanan binlerce kurbanı keserek ihtiyaç sahiplerine dağıtan Cansuyu yetkilileri ve gönüllülerinin ziyareti esnasında  açıklamada bulunan Büyükelçi Torun, Cansuyu ile diğer yardım kuruluşlarının Somali’de yapmış oldukları faaliyetlerini değerlendirdi. Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeleri Dursun Ali Düzenli ve Necmettin Çalışkanı’ın da hazır bulunduğu ziyarette,  Cansuyu’nun Ramazan süresince Somali’de hem gıda dağıttığını, hem de büyük bir aş evi kurarak hergün binlerce yoksula yemek dağıttığını belirten Büyükelçi Kani …, “Kurban Bayramı süresince birçok Türk kuruluşu gibi Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  de Mogadişu başta olmak üzere Kenya’da ki Dadaab kampları ve Somali’nin 7 ayrı bölgesinde kurban keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Kesilen bu kurbanlar hem Somali’de ki hayvan üreticileri açısından, hem ihtiyaç sahibi muhtaç Somalili vatandaşlar açısından, hem de bu ülkenin ekonomisi bakımından son derece önemlidir. Cansuyu Derneği’nin kesmiş olduğu bu kurbanlar ve Ramazan süresince dağıttıkları gıdalar, kurdukları aşevinde her ¬gün binlerce insana dağıttıkları yemekler, insanların sıkıntılarının giderilmesi noktasında son derece önemlidir. Bu sıkıntılar hiç değilse bir müddet giderilmiş olacaktır. Cansuyu’nun yaptığı bu faaliyetler gerçekten takdire şayandır” diye konuştu.
Bayram vesilesiyle kurban bağışında bulunan bütün vatandaşlarımıza ve Cansuyu Yardım kuruluşuna teşekkür ettiğini bildiren Türkiye’nin Somali Büyükelçisi Kani Torun, özellikle yardım kuruluşu görevlileri ile gönüllülerinin büyük fedakârlıklarda bulunduğuna dikkat çekti. Onların bayramlarını; ailelerinden, dostlarından ve vatanlarından uzakta yoksullara yardım etmek amacıyla binlerce kilometre uzakta geçirdiklerini ifade eden Torun, “Bu tür uluslar arası yardım faaliyetleri esasen sadece devletlerin tek başlarına yapacakları işler değildir. Devlet ve sivil toplum örgütü olarak yardım faaliyetlerinde bulunan kuruluşlar mutlaka el ele vererek bu yardım faaliyetlerini hem daha çok artırarak yürütürler, hem de daha organizeli ve düzenli bir şekilde yürütürler. Somali’de yaşanan açlık, kıtlık ve ölümlerin en aza inmesi noktasında başta Cansuyu olmak üzere bütün yardım kuruluşları çok önemli faaliyetlerde bulunuyorlar. Bu hizmetler bir anlamda Türkiye’nin yurtdışındaki imajını, güvenirliliğini ve dünyaya dönük olan yüzünü temsil ediyor. Yani yardım kuruluşlarımız yurtdışında Türkiye’nin yüz akıdır. Gerek yaptıkları yardım faaliyetleri, gerekse güvenilirlik bakımından hem devletimiz, hem milletimiz, hem de bütün dünya yardım kuruluşlarımızı takdir ediyor, takdirle karşılıyor” şeklinde konuştu.

02-01-2013