Somali yetimlerinin aylıkları dağıtıldı

Dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahibi insanlara yaptıkları yardımlarla adından söz ettiren Türk insanının fedakar eli Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Somalili yetim ai

Dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahibi insanlara yaptıkları yardımlarla adından söz ettiren Türk insanının fedakar eli Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Somalili yetim aileleri unutmadı. Somali'nin başkenti Mogadişu'da yetim çocuklara aylıklarını dağıtan Cansuyu yetimlerin yüzünü güldürdü.

Somali Gençlik Forumu'nun bahçesinde yapılan dağıtım sırasında yetim çocukların duası duygulu anların yaşanmasına vesile oldu. Mogadişu'da yüzlerce yetim çocuk, Cansuyu ekibinin dağıttığı bayram şekeri ve oyuncak hediyelerle sevindi. Dağıtımı organize eden Cansuyu Derneği Somali Temsilcisi Mehmet Ali Eroğlu Somali'de yaşananlar Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir felsefesiyle hareket eden Anadolu insanın ümmetin yetimlerine nasıl fedakarlıklarla sahip çıktığını anlattı.

Mehmet Ali Eroğlu öyle konuştu: "İslam ümmetinin ve bilhassa Türkiyeli Müslümanların yetim bilincinin yeniden oluşması lazım. Zira o çocuklar bizim çocuklarımız, ümmetin yetimleri. O çocuklara sahip çıkmak, geleceklerini inşa etmek, İslam ümmetin geleceğini inşa etmektir. Açlık ve savaşın hüküm sürdüğü Somali'de yaşanan bu olumsuzluklardan en çok çocuklar etkileniyor. Anneleri babaları hayatını kaybeden çocuklarımıza yetimlerimize Cansuyu olarak karınca kararınca ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz.

Bundan da tek gayemiz Allah'ın  rızasını kazanmaktır. Somali 1960 yılından önce ülkeyi sömüren İngiliz ve İtalyanların  geride bıraktığı sorunlar nedeniyle 20 yıldan fazla bir süredir iç savaş yaşıyor. Savaş nedeniyle Somali'de on binlerce yetim bulunurken, yoksulluk nedeniyle ülkedeki bütün yetimlere sahip çıkmak mümkün olmuyor.  Bu açıdan bütün mazlumlara ulaşılması için Türkiye'nin bu yetimlere acil olarak sahip çıkması gerekmektedir."

Yetim aylığı 50 dolar

Cansuyu'nu Somali'deki kardeş kuruluşu olan Somali Gençlik Forumu üzerinden yapılan yetim aylıkları 50 dolar olarak ödeniyor. Somalili yetimlerin hayat şartlarının iyileştirilmesini amaçlayan yardım kampanyası ile yetimlere sahip çıkılarak hayat şartlarının iyileştirilmesi hedefliyor. Bir yetimin aylık bakım maliyeti ise sadece75 TL'dir ve en az 6 ay olmak kaydıyla sponsor olabilirsiniz.

İbrahim Yetiş - Somali



02-01-2013